Оновлене приймально-діагностичне відділення міської лікарні працює в новому форматі

По матеріалам пресс-службы исполкома
19.12.2019 · 18:52 · переглядів - 1610

Нагадаємо, що на початку грудня 2018 року було укладено угоду про співпрацю щодо ремонту будівлі хірургічного корпусу КУ «БТМО» між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Бердянською міською радою.

Оновлене приймально-діагностичне відділення міської лікарні працює в новому форматі

У межах підписаної угоди у 2019 році було розпочато наступні заходи з ремонту:

  • реконструкція першого поверху хірургічного корпусу БТМО для створення приймального відділення невідкладної допомоги;
  • будівництво рампи для під'їзду карет швидкої допомоги;
  • реконструкція вхідних груп, включаючи влаштування пандусів;
  • ремонт туалетів, у т. ч. влаштування нового туалету для осіб з інвалідністю;
  • влаштування нових зон очікування та реєстратури.

Егоров

Орієнтовна вартість робіт склала 6 млн.грн. Будівельні роботи вже дійшли кінця, проект на стадії завершення. І сьогодні, 19 грудня, директор КУ “БТМО” Дмитро Єгоров та колектив оновленого приймально-діагностичного відділення показали результати реконструкції та розповіли про плани подальшого розвитку відділення секретарю міської ради Олексію Холоду та депутатам міської ради Володимиру Безверхому, Євгену Георгієву, Ірині Поповій та депутату обласної ради Олені Бодасюк.

За словами директора КУ “БТМО” Дмитра Єгорова це була одна з амбіційних цілей у межах Стратегії розвитку БТМО і малоймовірна у найближчій перспективі. Але, якщо рухатись до мети разом з однодумцями та партнерами, то неможливого не існує. Мрія стала реальністю завдяки спільній роботі з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), що фінансується Урядом Німеччини, а також усього колективу лікарні, відділів виконкому та депутатського корпусу.

Табличка на больнице

Оновлене приймальне відділення працює в новому форматі з діагностичними та реанімаційними койками, і вже бердянські лікарі діляться цим досвідом з колегами з інших міст області.

Егоров Дмитрий

“Ще багато треба зробити, але те, що пацієнти у виграші, — це безперечний факт. У контексті майбутньої реформи вторинної ланки, пацієтоорієнтований підхід, зниження собівартості послуги надасть нам можливість бути конкурентноздатними — пацієнтам отримати якісну медичну послугу, а медичному персоналу гарну заробітну плату”, - зазначив Дмитро Єгоров.

Серед принципових змін — це нові маршрути пацієнтів та відвідувачів. Для кожної групи буде свій вхід, логістика ще на стадії доопрацювання, але вона буде зрозумілою як для пацієнтів, так і для лікарів і відвідувачів. Відділення для гемодіалізу було збільшено в два рази, для пацієнтів гемодіалізу вхід буде окремим.

Секретар міської ради Олексій Холод відзначив, що окрім комфортності перебування пацієнтів у відділені після ремонту значно покращилась якість, і це дуже важливо, це крок вперед.

видеонаблюдение в больнице

Будівництво рампи для під'їзду карет швидкої допомоги повністю змінило принцип прибуття пацієнтів до лікарні. Якщо раніше мріяли подовжити ганок перед входом до приймального відділення, щоб пацієнти не мокли під дощем, на мерзли на вітру, то зараз карета швидкої допомоги заїжджає до закритого приміщення, пацієнти в комфортних умовах проходять процедуру перевезення до приміщення лікарні.

Депутат обласної ради Олена Бодасюк, підсумовючи враження від побаченого, відзначила, що пишається всім колективом лікарні: “Ви — новатори і ми вами пишаємось, саме таким людям вдається робити зміни. Ще треба багато робити і потрібно допомогти міському бюджету завершити починання та наповнити приміщення необхідним”.

Додамо, що нове сучасне обладнання — відеогастроскоп - в межах нового проекту з Урядом Японії найближчим часом з’явиться в нових палатах, і ургентна гастроскопія буде одразу надаватись пацієнтам приймального відділення.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок