«Эти журналисты всякую ахинею пишут» - пан Рудницький про роботу журналістів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.12.2019 · 16:49 · переглядів - 1342

На черговій сесії міської ради депутати обговорили підходи до висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування в ЗМІ, а також окремі депутати, на кшталт Рудницького, висловились про діяльність журналістів


Ахінеєю, схоже, депутат охарактеризував власну позицію про «геніальну» пропозицію економити бюджетні кошти за рахунок співробітників відділу культури. Матеріал, в якому було висвітлено цю ініціативу мега активний в останні місяці депутат і назвав ахінеєю.

Обговорили депутати і підходи до висвітлення діяльності органів міської влади за бюджетний кошт. Зокрема, Олександр Свідло підкреслив, що особисто він, як депутат від «Опозиційного блоку» та його колеги по політсилі, жодного разу не взяли участі в телевізійних проектах місцевих ЗМІ, які за свою роботу отримують бюджетні гроші. Депутат нагадав, що міський голова постійно закликає відмовитись від партійних символік і спільними зусиллями працювати на благо міста, саме тому підходи в діяльності ЗМІ в наступному році мають змінитись.

Володимир Чепурний, звичайно, спробував апелювати про недопустимість політичних міжусобиць, хоча в подальшому визнав слушність пропозиції депутата. Окремо варто звернути увагу на позицію Віктора Цуканова, який взагалі високо оцінив діяльність журналістів, які висвітлюють роботу місцевої влади. Підкреслимо, що мова йде про приватний ресурс «корпорації» та підконтрольне комунальне телебачення. Так от, Віктор Цуканов – голова місцевого осередку Європейської солідарності, лідер якої Петро Порошенко, дозволив собі провести паралель з діяльністю «ТБ-Бердянськ» варіанту 2011-2015. На його думку тоді діяльність органів місцевого самоврядування висвітлювалась набагато гірше, ніж сьогодні, а, подекуди, і взагалі журналістами умисно спотворювалась.

Чому такої позиції дотримується депутат Цуканов зрозуміти дуже легко. Адже в той період, коли бюджет міста приймався одним з останніх в порівнянні зі всією країною, коли через позицію «групи Пономарьова» рахунки виконкому були заморожені цілими місяцями, коли ця ж група не голосувала за передачу Західного групового водогону до комунальної власності, цих депутатів відверто називали диверсантами. Сьогодні ж, більшість цих людей представляє команду влади. Тому і комунальники, і приватне, так зване ЗМІ, виключно в компліментарному стилі з додаванням зворотів «вперше в історії Бердянська» і «завдяки підтримці Олександра Пономарьова», висвітлює їх діяльність.

Саме на такий стиль роботи провладних ЗМІ і виділили 1,5 мільйони гривень на черговій сесії міської ради.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок