Виродились як клас. Депутати пропонують економити за кошт працівників культури

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.12.2019 · 18:16 · переглядів - 1260

13-го грудня в Бердянську відбувся перший етап бюджетних слухань. Рівень кваліфікації окремих депутатів в черговий раз неприємно вразив.

Виродились як клас. Депутати пропонують економити за кошт працівників культури

Отже, з початку. Окремої уваги заслуговує рівень організації бюджетних слухань. Безумовно, сам факт їх проведення вже позитив, при тому, що в попередні роки їх і зовсім не було. Однак, проведення зібрання без чітко визначеного регламенту, порядку роботу і, навіть, головуючого, м'яко кажучи, вказує на формальність заходу і відношення представників міської влади до процесу. В результаті роль головуючого змушена була взяти на себе голова планово-бюджетної комісії Ірина Попова. Для прикладу, за часів попереднього мера, бюджетні слухання проводились щороку  під головуванням міського голови, з належним інформаційним супроводом про час і місце проведення засідання. Наведений приклад - наочне порівняння підходів і відношення до важливого громадського заходу.

Основні цифри

Процес бюджетних слухань розпочався з доповіді начальника відділу культури. Коротко про цифри. На 2020 рік на розвиток культури передбачається 41 мільйон гривень. Ці кошти будуть розподілені між позашкільними закладами, музеями, бібліотеками та проведенням культурно-мистецьких заходів. Більша частина запланованих асигнувань - це заробітна плата співробітників. В наступному році планується запровадження ряду заходів з реорганізації, що відобразиться на чисельності співробітників.

В наступному році планується проведення ремонтів в художній та музичній школах, в клубі "Сучасник". В МПК ім. Шевченка заплановано ремонт малої глядацької зали та заміна підлоги у великому залі. Придбання сучасних крісел. Продовжиться реконструкція фасаду ЦКіД "Софіт". Планується встановлення електроопалення в Нововасилівському Центрі культури та дозвілля.

Кваліфікаційний рівень депутатів, як віддзеркалення всієї корпорації

Після доповіді начальника відділу культури слово взяли депутати. Тон дискусії окремих обранців нагадував спілкування "пацанчиков с района" - "ТИкання" до начальника відділу культури, зверхність, а в окремих випадках і відверте хамство - загальне емоційне забарвлення обговорення проекту фінансування відділу культури в 2020-му році.

Тепер деталі.

Депутат Микола Рудницький запропонував детально переглянути оклади працівників культури. Шановний обранець, звісно, озвучив, що фахівці відділу мають отримувати гідну зарплату, однак, фактично, вся пропозиція зводилась до пошуку варіантів скорочення видатків. На некомпетентність депутата, Микола Шостак зазначив, що заробітна плата співробітників ввіреного йому відділу формується відповідно до тарифної сітки, яка визначена законодавством. В підсумку, керівник заслуженого ансамблю за розрахунками не дотягує навіть до мінімалки. Тож більшість людей отримує мінімальну заробітну плату. Представник провладної більшості Тетяна Фурманова, яка має безпосереднє відношення до культури, спробували пояснити наскільки важливу роль виконують в суспільстві культурні діячі. Так чи інакше, а зверхність окремих обранців і пропозиції економії бюджету за рахунок відділу культури залишили вкрай негативне враження про сам перебіг першої частини слухань і в черговий раз підкреслили рівень культурно-освітнього розвитку окремих депутатів.

До відома депутатів - наркоманія, алкоголізм, злочинність в суспільстві з'являється не лише через низький рівень соціально-економічного розвитку країни, а і через проблеми в освітньо-культурній сфері. Скорочуючи видатки на культуру, виділяючи мізерні кошти на молодь, ігноруючи потреби створення сучасних молодіжних хабів, готуйтеся вже завтра виділяти ще більше мільйонів на ліквідацію стихійних звалищ, зафарбовування фасадів з рекламою продажу наркотичних речовин та ін. заходи, які напряму пов'язані з культурним розвитком громади...




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок