БТМО отримав високочастотний зварювальний електрокоагулятор ЕКВЗ-300

По матеріалам БТМО
13.01.2020 · 13:33 · переглядів - 1137

За безпосередньої участі депутата Запорізької облради Миколи ІЛЬЇНА з обласного бюджету виділені кошти для придбання найсучаснішого устаткування ІЕЗ ім. Є. О. Патона, який випускає та пропонує на ринок під торгівельною маркою ПАТОНМЕД® апарат ЕКВЗ­-300, що пройшов державну реєстрацію (свідоцтво № 14574/2015) та успішно конкурує з кращими світовими зразками в хірургічній практиці.

БТМО отримав високочастотний зварювальний електрокоагулятор ЕКВЗ-300

Бердянські хірурги давно наголошували на необхідності придбання такого устаткування. Хтось використовував його відсутність, як привід для нарікань і спекуляцій, хтось шукав можливості і підтримку для досягнення мрії. І от у перші дні нового року фахівці БТМО нарешті опробували електрокоагулятор.

Високочастотне зварювання живих тканин (ВЧ ЗЖТ), що розроблене ІЕЗ ім. Є. О. Па­то­на НАН України в тісній співпраці із провідними медичними організаціями України, показало свою ефективність і успішно використовується в хірургічній практиці починаючи з 2002 року. За цей час освоєно більше 150 різних хірургічних методик і щорічно за допомогою апаратів, що використовують ВЧ ЗЖТ – електрокоагуляторів зварювальних високочастотних –  проводиться в середньому 25-30 тисяч хірургічних операцій у таких областях, як загальна й абдомінальна хірургія, травматологія, пульмонологія, проктологія, урологія, мамологія, оториноларингологія, гінекологія, офтальмологія та ін.

Практичною основою для реалізації процесу ВЧ ЗЖТ служать відповідне обладнання та інструментарій. В апараті ЕКВЗ­-300 є можливість широкого вибору алгоритмів роботи та робочих параметрів процесу, в залежності від типів операцій і потреб хірургів. Передбачена адаптація, зміна та введення додаткових програм за бажанням користувача. Апарат працює на частоті 440кГц із контрольованою в самому широкому діапазоні (практично від нуля до максимального показника, що становить 300 Вт) потужністю.

получили аппарат

Даний метод досить перспективний і при трансплантації різних органів. Надзвичайно корисним представляється використання ВЧ ЗЖТ і у ветеринарії, як для хірургічного лікування та обробки тварин (видалення пухлин, кастрація тощо), так і для санітарної обробки міст.
Як підтверджено численними відгуками провідних хірургів і неодноразово відзначалося на різних семінарах і конференціях, метод ВЧ ЗЖТ забезпечує:

  • безкровне, швидке, зручне для хірурга й малотравматичне для пацієнта виконання оперативних втручань, надійний гемостаз;
  • надійність та герметичність з’єднання тканин без застосування шовних матеріалів;
  • відсутність нагноєнь;
  • відсутність некрозу тканин і чужорідних тіл у рані;
  • зниження крововтрат більш ніж на 50%;
  • скорочення тривалості операцій на 20…50%;
  • високу абластичність проведення операцій;
  • швидку післяопераційну реабілітацію;
  • можливість хірургічного лікування хворих, які вважалися неоперабельними.

Програмні продукти й алгоритми роботи забезпечують успішне проведення операцій у різних галузях хірургії, що робить апарат ЕКВЗ-­300 ПАТОНМЕД® унікальним і універсальним інструментом у руках хірурга.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок