Відшкодування кредитів ОСББ — в Бердянську зменшили відсоток компенсації

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.01.2020 · 10:57 · переглядів - 664

На позачерговій сесії міської ради прийнято рішення профінансувати заборгованість перед ОСББ, які подавали документи в минулому році і зменшено відсоток компенсації з міського бюджету


Так, 2,3 млн грн спрямовано на компенсації кредитів, відшкодування яких об'єднання мали отримати ще в минулому році. 22 ОСББ отримали відшкодування. Окрім ухваленого рішення про закриття заборгованості, депутати також переглянули умови компенсації кредитів. Основні зміни озвучив депутат Віктор Цуканов.

Цуканов Виктор

Ключове рішення, яке ми сьогодні затверджуємо в програмі — це зміна підходів у відшкодуванні кредитів. Ми наголошували, що пріоритет має надаватись об'єднанням, які оформляють кредити вперше. Тому, в цьому році на колишніх умовах ми будемо підтримувати ОСББ, які вперше долучаються до програми енергоефективності, для решти відсоток відшкодування зменшиться. Думаю голови об'єднань співвласників багатоквартирних будинків з розумінням поставляться до нашого рішення., - заявив Віктор Цуканов.

Так, відсоток відшкодування за рахунок місцевого бюджету для ОСББ зменшується до 30% від загальної суми кредиту і не може перевищувати 100 тис. гривен.

Заступник міського голови Григорій Горячов додав, що тепер перед оформленням кредиту, для отримання компенсації з місцевого бюджету, голови ОСББ мають узгодити свої наміри з депутатською комісією з питань ЖКГ. Тобто, надання кредиту тепер, фактично, вирішуватиме депутатська комісія. Раніше ОСББ оформляли кредити, після чого відповідні документи подавали на сесію і отримували компенсацію.

Крім того, Ірина Попова запропонувала винести це питання на обговорення круглого столу, щоб вирішити перспективи долучення приватного сектору до аналогічної програми компенсації.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок