На Запоріжжі фірма поклала асфальт у два рази менше: матеріали із слідства

По матеріалам Факти Запоріжжя
23.01.2020 · 18:59 · переглядів - 4685

ТОВ «Бердянськбудтрест» на думку слідчих поклала у два рази менше асфальту по вулиці Північній у Бердянську.

На Запоріжжі фірма поклала асфальт у два рази менше: матеріали із слідства
Матеріал відредаговано в зв'язку з коригуванням публікації на першоджерелі

Відповідне рішення оприлюднено в судовому реєстрі.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи Управління житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міської ради та ТОВ «Бердянськбудтрест» у період з жовтня по листопад 2017 року, здійснюючи капітальний ремонт дорожнього покриття, внесли до відповідного акту приймання виконаних будівельних робіт завищені обсяги фактично виконаних робіт.

Матеріали зі слідства:

Зокрема, під час моніторингу проведення державних закупівель у м. Бердянськ Запорізької області встановлено, що УЖКГ виконкому Бердянської міської ради та ТОВ «Бердянськбудтрест», в період з жовтня по листопад 2017 року проводили роботи з капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Північна в м.Бердянськ на загальну суму 56 80867,20 грн.

Фактично за даними сайту «Prozorro» використання публічних коштів сплачено на рахунки ТОВ «Бердянськбудтрест» грошові кошти на суму 5680867,20 грн. За результатами виконання вказаних робіт 24.11.2017 року оформлено належним чином акт №1 приймання виконаних будівельних робіт на вказану суму.

В ході оперативного огляду вказаного об`єкту встановлено, що загальна товщина шару асфальтного матеріалу укладеного по вул. Північна у м. Бердянськ, становить близько 5 см. Однак, згідно з кошторисною документацією по вказаному об`єкту загальна товщина шару асфальтного матеріалу повинна складати 11 см.

Після чого, слідчий звернувся до суду з проханням про доступ до документів, а саме висновками експертизи по об'єкту, фінансової документації та договорами. Суд клопотання задовольнив.

До цього фірма неодноразово вигравала тендери пов'язаних з ремонтом доріг, реконструкцією набережної в Бердянську та інші. Загалом їх кількість склала 284 закупівлі на загальну суму понад 464 мільйонів гривень.

Зазначимо, що директором «Бердянськбудтрест» є Дмитро Гаманець. У 2019 м він балотувався в нардепи, як самовисуванець на 81-му окрузі, але не пройшов.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок