Що робити глядачам, чиї тарілки закодували. П’ять варіантів

По матеріалам НВ.Бізнес
28.01.2020 · 11:26 · переглядів - 8477

Більшості телеглядачів варто бути готовими до додаткових витрат, щоб зберегти без змін своє телевізійне меню

Що робити глядачам, чиї тарілки закодували. П’ять варіантів

У телеглядачів, які хочуть зберегти доступ до всіх супутниковим телеканалам після кодування сигналу 28 січня, є кілька варіантів дії, повідомляється в матеріалі НВ Бізнес.

Перший варіант - перейти на «офіційний супутник» і почати дивитися закодовані телеканали легально. Для цього глядачі повинні стати абонентом одного з двох офіційних операторів супутникового ТБ - Viasat або XtraTV і придбати відповідний тюнер (у обох операторів він коштує однаково - 1100 грн). Також потрібно буде укласти договір з оператором і вносити щомісячну абонплату, мінімальний розмір якої - 59 грн.

 - У нас взагалі немає інших супутникових ТВ-провайдерів: всі інші "померли" по дорозі до 2019 року. У цьому бізнесі багато поховали свої гроші, оскільки споживач не бажає платити за телебачення, коли можна отримувати його безкоштовно, - зазначив медіаексперт Олександр Глущенко.

Ряд доступних пристроїв дозволяє абонентам перемикатися між Viasat і XtraTV.

Також у глядачів залишається опція дивитися ті телеканали, які залишаться на супутнику в незакодованому вигляді. Мова йде про близько 90 каналів переважно інформаційного, регіонального та громадського спрямування.

 - Інформаційного контенту у відкритому доступі сьогодні з надлишком. Зате після кодування буде дефіцит розважального контенту. Якщо сьогодні інформаційні та громадські медіа будуть давати більше розважального контенту (фільмів, серіалів), то, думаю, вони від цього тільки виграють і отримають нову аудиторію, - зазначив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский.

Третій варіант - перейти на Т2. Це дозволить користувачам одного разу заплативши за тюнер DVB-T2 отримає в середньому 32 каналу цифрового ефірного ТБ в SD-якості. Більшість з них - ті самі 23 каналу, які будуть закодовані на супутнику.

Також глядачам пропонують комбінувати способи споживання телевізійного контенту - закодовані канали дивитися в цифровому ефірі, а решта - в «відкритому супутнику». Для цього можна купити на додаток до супутникової антени ще й звичайну Т2-приставку і перемикатися вручну. Також глядачі можуть купити комбо-приймач, що сполучає в собі функції супутникового і Т2-ресивера.

В якості додаткової опції глядачам пропонують підключитися до IPTV через свого інтернет-провайдера або перейти на один з ОТТ-сервісів (яких в Україні близько десятка). Серед сервісів, які дозволяють легально дивитися закодовані телеканали, а також різні фільми і серіали - Megogo, OLL. TV, Divan. TV, Omega TV, YouTV, Sweet. TV, Prosto TV, Kyivstar TV, Volia Smart TV і Youtube, Ланет та інші.

Кодування сигналу відбудеться за хвилину до півночі

Українські медіа-групи почнуть кодувати сигнал пізно ввечері 28 січня. Подія відбудеться о 23:59. Про це пише Телекритика з посиланням на прес-служби 1 + 1 media та Медіа Групи Україна.

У виданні підкреслили, що чекають відповіді від прес-служб StarLightMedia та Inter Media Group.

Всього будуть закодовані 23 телеканали українських медіагруп:

  • 1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, Бігуді, Плюсплюс, УНІАН ТБ (1 + 1 media);
  • Новий канал, ICTV, СТБ, Оце, М1, М2 (StarLightMedia);
  • Інтер, НТН, К1, К2, Enter-фільм, Мега, Zoom, Піксель (Inter Media Group);
  • Україна, НЛО TV, Індиго TV (Медіа Група Україна)

У відкритому доступі залишаться понад 90 нішевих, інформаційних, громадських і регіональних телеканалів.

Відзначається, що 1 + 1 media залишить у відкритому доступі на супутнику канал 1 + 1 International, а Медіа Група Україна - новий інформаційний телеканал Україна 24.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок