Уряд Японії профінансує модернізацію медичного обладнання в приймально-діагностичному відділенні міськлікарні

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
31.01.2020 · 12:34 · переглядів - 931

Уряд Японії надасть Україні безвідплатну допомогу в межах Програми безпеки людини КУСАНОНЕ (перша черга 2020 року) на загальну суму майже 350 тис. дол. США для реалізації проєктів у сфері охорони здоров’я, соціального добробуту та освіти у різних регіонах України


30 січня у Києві за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні КУРАІ Такаші відбулася урочиста церемонія підписання грантових угод із благодійними та громадськими організаціями, які будуть реалізовувати шість проєків модернізації медичного обладнання. Серед учасників даної програми і Бердянськ із проєктом модернізації медичного обладнання в приймально-діагностичному відділенні міської лікарні. У межах проєкту буде закуплено відеогастроскоп, електрохірургічний апарат, аспіратор, щипці для біопсії.

У церемонії підписання грантових угод від Бердянська взяли участь виконавчий директор громадської організації "Інформаційно-ресурсний центр культурних комунікацій "Діалог" Андрій Чепрасов, головний лікар Бердянського територіального медичного об’єднання Дмитро Єгоров, начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Марч та начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Інна Комарова.

Зазначений проєкт буде реалізовано в межах Програми безвідплатної допомоги КУСАНОНЕ, що спрямована на підтримку ініціатив, представлених громадами та громадськими об’єднаннями для задоволення базових потреб на місцевому рівні. Програма КУСАНОНЕ має на меті розвиток мирного суспільства, де жодна особа не залишена поза увагою. У 2019 році було розглянуто більше 400 заявок, з яких відібрано лише шість.

Починаючи з 2002 року в Україні в межах програми КУСАНОНЕ профінансовано 144 проєкти на суму більше 10 млн. дол. США у сферах охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо.

Ці гранти є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд. дол. США. Зокрема, з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ в Україні на загальну суму 1,87 млрд. дол. США.




Останні новини Бердянська
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок