З берегозахиснию смугою мабуть все погано? На сьогодні скликали позачергову сесію щоб затвердити депутатське звернення.

Бердянськ 24
10.02.2020 · 09:49 · переглядів - 3355

Під кінець каденції депутати зрозуміли що втрачають бюджетні гроші через відсутність берегозахисної смуги


Керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.ст. 19, 20 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, ст. 25 Статуту територіальної громади міста Бердянська, з метою захисту інтересів мешканців міста Бердянська - членів Бердянської міської об'єднаної територіальної громади на гарантоване Конституцією України право на отримання у власність або у користування земельних ділянок та недопущення подальшого нанесення збитків місцевому бюджету, Бердянська міська рада. - зазначається в проекті рішення

ВИРІШИЛИ:

Клопотати перед Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру, Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області про сприяння у вирішенні питання проходження державної експертизи та отримання позитивного висновку про розгляд документації із землеустрою - проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронних зон в межах міста Бердянськ Запорізької області.

Про сприяння у вирішенні питання

Депутати Бердянської міської ради Запорізької області дуже занепокоєнні у зв'язку з відсутністю у м. Бердянську Запорізької області затвердженого у встановленому законом порядку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронних зон в межах міста Бердянськ Запорізької області.

Відповідно до чинного законодавства України з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги. Уздовж морів та навколо морських заток і лиманів встановлюється прибережна захисна смуга шириною не менше двох кілометрів від урізу води.

Внаслідок цього майже 90% території міста знаходиться в прибережній захисній смузі.

Чисельна кількість рішень прийнятих Бердянською міською радою з 2010 року скасовані судами різних інстанцій з підстави відсутності розробленого та затвердженого у встановленому чинним законодавством порядку проекту землеустрою, яким визначена прибережна захисна смуга м. Бердянськ.

Станом на сьогоднішній день до Бердянської міської ради звернулось близько 6000 громадян України на отримання земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), в тому числі орієнтовно 600 громадян-військовослужбовців, які беруть (брали) участь у виконанні завдань по здійсненню антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС. Крім того кількість внутрішньо переміщених осіб в місті складає більше 10 000 чоловік, які також звертаються до Бердянської міської ради з питання отримання земельних ділянок.

Відповідно до чинного законодавства України прибережна захисна смуга уздовж морів, морських заток і лиманів може використовуватися лише для будівництва військових та інших оборонних об'єктів, об'єктів, що виробляють енергію за рахунок використання енергії вітру, сонця і хвиль, об'єктів постачання, розподілу, передачі (транспортування) енергії, а також санаторіїв, дитячих оздоровчих таборів та інших лікувально-оздоровчих закладів з обов'язковим централізованим водопостачанням і каналізацією, гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд.

За даних обставин Бердянська міська рада приймає рішення про відмову в передачі у власність або користування фізичним та юридичним особам земельних ділянок, що орієнтовно розташовані у двокілометровій зоні від урізу води та з цільовим призначенням, що не відповідає приписам кодексів України.

Також, за відсутності встановленої прибережної захисної смуги у місті загальмований процес проведення земельних торгів (аукціонів).

Для міста Бердянськ, як курортної столиці узбережжя Азовського моря, одним з пріоритетних напрямків розвитку - є розвиток курортно-туристичної сфери, підвищення рівня надання послуг з організації відпочинку та розваг.

Вирішення питання встановлення меж водоохоронних зон та прибережних захисних смуг є одним із найважливіших питань місцевого значення.

З 2013 року приватним підприємством “Укрзем” розробляється проект землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронних зон в межах міста Бердянськ Запорізької області. Приватне підприємство “Укрзем” повідомило виконавчий комітет Бердянської міської ради, що, на даний час, документація із землеустрою - проект землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронних зон в межах міста Бердянськ Запорізької області після усунення зауважень подано до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру для отримання позитивного висновку обов'язкової державної експертизи землевпорядної документації.

З огляду на вищевикладене, з метою захисту інтересів мешканців міста Бердянська - членів Бердянської міської об'єднаної територіальної громади на гарантоване Конституцією України право на отримання у власність або у користування земельних ділянок та недопущення подальшого нанесення збитків місцевому бюджету, депутати Бердянської міської ради Запорізької області звертаються до Вас з проханням сприяти у вирішенні питання проходження державної експертизи та отримання позитивного висновку про розгляд документації із землеустрою - проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж земель водного фонду та водоохоронних зон в межах міста Бердянськ Запорізької області. Заздалегідь вдячні за сприяння та участь

Депутати Бердянської міської ради




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок