Справа М. Ільїна: прокуратура відмовилась від обвинувачень про зловживання службовим становищем

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.02.2020 · 13:46 · переглядів - 2092

Більше трьох років тривав судовий розгляд по звинуваченню екс керівника ДП «БМТП» Миколи Ільїна у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди. 12 лютого прокуратура відмовилась від звинувачень, однак інкримінувала Миколі Ільїну інше, менш тяжке правопорушення.


Відповідний документ Микола Ільїн оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Нагадаємо, звинувачення Миколи Ільїна в «умисних діях в інтересах державного підприємства» в 2016-му році отримало серйозний резонанс не тільки в межах Бердянська, а й у морегосподарському комплексі країни. В суді справа слухалась 3 роки, в результаті прокуратура визнала, що доказів про завдання збитків, одній з нібито постраждалих сторін, недостатньо. Тому від попереднього звинувачення про зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди (санкцією ч.2ст. 364 ККУ передбачалось позбавлення волі до 8 років) прокуратура відмовилась і перекваліфікувала справу і обвинуватила Миколу Ільїна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 279 КК (Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод).

В коментарі редакції Микола Ільїн зазначив, що нові обвинувачення також не матимуть достатньої доказової бази, тому захист наполягає на виправдальному вироку.

Ильин Николай

 - Принципово важливий момент – в новому звинуваченні прокуратура наполягає на блокуванны проїздів до причалів. Відповідно до діючого законодавства дороги і проїзди перебувають на балансі АМПУ. ДП «БМТП» виконував роботи на своїх складських майданчиках, тому ми переконані, що результат цього довготривалого судового процесу стане виправдальний вирок, - зазначив Микола Ільїн.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок