Курт Волкер: «Ніяких принципових змін на Донбасі не відбулося... Не бачу ніякої можливості провести вибори»

По матеріалам НВ Україна
19.02.2020 · 08:54 · переглядів - 402

Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що за останні роки ніяких принципових змін у вирішенні війни на Донбасі не відбулося

Курт Волкер: «Ніяких принципових змін на Донбасі не відбулося... Не бачу ніякої можливості провести вибори»

В інтерв'ю Європейської правді він сказав, що такими змінами повинне було стати виведення російських військ або розпуск так званих «народних республік».

У той же час, за його словами, є певні успішні кроки, такі як ремонт моста в Станиці Луганській, і питання стабільного постачання води.

 - Є виведення важкого озброєння з декількох точок, і невелике поліпшення гуманітарного доступу, і, звичайно ж, обмін ув’язненими, але все це — маленькі кроки, — сказав Волкер.

Він також переконаний, що Росія не планує йти з Донбасу коли-небудь в доступному для огляду майбутньому.

Волкер не вірить в можливість проведення виборів в ОРДЛО в цьому році

 - Ні, не думаю. Ну як ви можете провести чесні і вільні вибори в ситуації, коли територію контролюють російські сили і бойовики? І оскільки я не вірю в те, що вони віддадуть контроль, то не бачу ніякої можливості провести вибори, — зазначив Волкер.

Він додав, під час своєї роботи не чув ніяких натяків від української влади на таку можливість.

 - Якщо ви порівняєте тональність нинішньої і попередньої української влади щодо Донбасу, то зараз дійсно більше відкритості, більше ентузіазму щодо можливості проведення виборів. Можливо, це через те, що вони вміють перемагати на виборах і це у них виходить дуже впевнено. Але жодного разу у жодних переговорах я не чув, щоби хтось навіть розглядав можливість провести вибори, доки територія лишається під російською окупацією, — сказав Волкер.

Він нагадав, що подібні конфлікти в світі відбуваються не вперше, і спроби швидко провести вибори, наприклад, в Боснії, ні до чого доброго не привели.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок