У Золотому йде бій, яких не було з 2018 року - журналіст

По матеріалам ЛІГА.Новини
18.02.2020 · 09:36 · переглядів - 2441

Сьогодні, 18 лютого о 05:00 ранку, бойовики гібридної російської армії на Донбасі атакували українські опорні пункти в районі міста Золоте в Луганській області, що є ділянкою відведення військ


Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов у себе в Facebook.

 - Йде безперервний важкий бій із застосуванням всіх видів зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм, міномети 120 мм. Противник на широкому фронті накриває бойові порядки 72-й і 93-й механізованих бригад в районі ділянки розведення Золоте-Орехово-Новотошковка, - зазначив він.

За словами Бутусова, на одному з опорних пунктів "йде ближній бій з російською штурмовою групою", українська артилерія веде вогонь, підтягуються резерви.

 - Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018-го року, - підкреслив журналіст.

Місцеві жителі в Сєвєродонецьку (близько 20 км по прямій до Золотого) повідомили LIGA.net, що чутно звуки бою. Ще одне джерело на північний схід від Золотого в районі р. Сіверський Донець (дистанція - близько 10-12 км) також повідомляє про звуках бою із застосуванням артилерії. Марина Устенко, директор школи №21 в Попасній, що в межах 10 км від Золотого, виклала вранці запис зі звуками артобстрілу.

Станом даний момент (09:35 ранку) немає ніякої реакції як з Офісу президента, так і від самого верховного головнокомандувача.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок