Ракети випали з пріоритету. Заступник секретаря РНБО критикує оборонзамовлення

По матеріалам ЛІГА.Новини
20.02.2020 · 11:54 · переглядів - 221

Замсек РНБО побоюється, що через нове держоборонзамовлення постраждає ракетна програма - «щит України», який «росіянам, як кістка в горлі»


Президент Володимир Зеленський не повинен підписувати держоборонзамовлення. Документ треба відправити на доопрацювання, оскільки їм не передбачена достатня підтримка ракетної програми. Про це заявив заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос у себе в Facebook.

 - Протягом попередніх років ракетна програма була пріоритетом... Цього я не почув, - розповів він про засідання РНБО від 18 лютого.

За словами Кривоноса, в новому держоборонзамовлення є проблеми з фінансуванням і інших важливих напрямків: від зв'язку до бронетехніки. Він вважає, що прийняття замовлення в нинішньому вигляді може призвести до зриву "ключових оборонних програм та ініціатив", що послабить обороноздатність України.

Він також додав, що необхідно більш детально розnоповісти суспільству і про нову стратегію нацбезпеки і оборони, оскільки на підставі саме цього акта розробляються доктринальні документи в сфері безпеки.

18 лютого журналіст Юрій Бутусов повідомив, що новим держоборонзамовленням ліквідується ракетна програма. Він зазначив, що не передбачається закупівля великих партій ракет "Вільха", а також не передбачається фінансування програми "Нептун". Також в документі немає закупівлі нових 155 мм гаубиць проекту "Богдана", а на закупівлю снарядів 152 мм для "Гіацинтів", "Акацій" і "Богдани" передбачені "чисто символічні кошти".

У той же день секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що інформація журналіста не відповідає дійсності.

 - Ракетний щит повинен бути міцним. І все, що стосується ракетних програм - вони будуть фінансуватися відповідно до всіх нормативно-правовими актами, прийнятими раніше, - заявив Данилов.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок