Повна оплата і ліквідація безкоштовних автобусів — в Бердянську скоригували роботу міського транспорту

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.03.2020 · 14:32 · переглядів - 6162

Заборона пересування більш ніж 10-ти громадян в одному транспортному засобу засвідчили серйозну проблему в сфері громадських перевезень. На комісії з ТЕБ та НС внесено зміни в порядок роботи міського транспорту.


Нововведення перше.

Пільгові рейси автобусів на всіх маршрутах скасовано. Начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко повідомила, що пенсіонери, які найчастіше користувались пільговими автобусами з правом безкоштовного проїзду, категорично ігнорували вимогу щодо обмеження кількості пасажирів десятьма особами в одному транспортному засобі. Тим самим піддаючи небезпеці себе та оточуючих. З метою карантинних обмежень дані рейси відмінили. Однак, змін в графіку руху не відбудеться. Тобто, кількість рейсів не зменшиться.

Друге нововведення.

Враховуючи серйозну проблему з вивезенням пасажирів в години пік, в Бердянську запровадять додаткові експрес-рейси. До визначеного графіку руху автобусів, в години пік додатково курсуватимуть автобуси, вартість проїзду в яких для всіх категорій населення становитиме 6 гривень.

Очевидно, що ранковий колапс продемонстрував серйозну проблему в сфері громадських перевезень у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Однак запроваджені рішення, в черговий раз підкреслили, що виконком максимально відстоює інтереси перевізників. Очевидно, що експрес рейси введено доцільно, логічно виглядає і відміна пільгових автобусів. Однак, поряд із цим, транспортний відділ не зобов'язав перевізників в години пік зменшити інтервали руху! Якщо раніше існуючий інтервал був підпорядкований під отримання максимальної вигоди перевізником, то в умовах карантину, коли кількість пасажирів обмежили десятьма громадянами, виявилась колосальна нестача рейсів. Тож, якби виконком мав бодай якісь важелі впливу на монополістів-перевізників, паралельно із запровадженими заходами було б зменшено інтервал руху автобусів в години-пік.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок