Мінус 34 мільйони? Керівник водоканалу не бачить приводів для хвилювання

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.03.2020 · 10:32 · переглядів - 2061

На позачерговій сесії міської ради директор КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський прокоментував рішення НКРЕ про стягнення 34 мільйонів. На думку керівника підприємства це формальне рішення, тож приводів для хвилювання немає.


Декілька слів про реакцію депутатського корпусу на рішення НКРЕ

Найцікавіше, що депутати міської ради залишили без уваги рішення національного регулятору. Лише один депутат Ірина Попова наприкінці доповіді Олександра Македонського про стан справ на підприємстві, поцікавились, чим загрожує “Бердянськводоканалу” рішення НКРЕ? Решта депутатів проігнорувала позицію національної комісії.

Рішення НКРЕ – формальність

Основний посил Олександра Македонського – рішення НКРЕ носить формальний характер, тому комунальному підприємству і місту нічого не загрожує. Директор “Бердянськводоканалу” навів приклад, коли комісія одним своїм рішенням спочатку знімає певну суму коштів, а наступним компенсує аналогічну цифру. Крім того, керівник водоканалу вважає, що комісія прислухається до пропозицій бердянських комунальників і внесе зміни до власної Постанови, чим нівелює колізію і тим самим вирішить проблему.

В ситуації винні попередники

Олександр Македонський наголосив, що в ситуації, яка склалась, винні попередники, які накопичили борги перед облводоканалом. Адже саме ці борги довелося компенсувати з міського бюджету.

Показово, що Олександр Македонський, який в минулій каденції був депутатом міської ради, забув, як він разом з колегами місяцями не виділяли кошти на потреби водоканалу. Доходило навіть до абсурду – комунальне підприємство не мало грошей на придбання реагентів для очищення води! Тобто, через політичні інтереси “корпорації” опозиційна до колишнього міського голови більшість робила все можливе, щоб комунальне господарство міста перебувало в занепаді, в чому в подальшому звинувачували колишнього мера. Тож пан Македонський, киваючи в бік попередників, передав “вітання” самому собі.

Також показово, як нинішні депутати і Володимир Чепурний бідкаються, що Каховський водогін не передано до комунальної власності Бердянська. Ще одне вітання “корпорації” варіанту 2013-2015 років. Хто і як голосував з даного приводу в минулій каденції, наголошувати не будемо, про це вже було сказано неодноразово.

“Газетенки” из контекста вырвали

Окрім перекладання вини на попередників, Олександр Македонський також звинуватив бердянські ЗМІ в необ’єктивності. Враховуючи, що рішення НКРЕ оприлюднили всього два ЗМІ – наша редакція і “Город” сприймаємо випад пана директора і на свою адресу. Детально пояснювати, що подана нами інформація була побудована виключно на виступах членів НКРЕ, результатах перевірки “Бердянськводоканалу” і словах самого Македонського з прикріпленим відео, немає жодного сенсу. Маючи певний досвід взаємодії з представниками міської влади можемо впевнено зазначити – маєте сумніви з приводу об’єктивності? Надсилайте спростування. Вміння спростовувати самих себе, реагуючи на наші матеріали, нашим читачам вже добре відомо.

Наостанок зазначимо, ситуація, навіть якщо вона і стане формальною, виникла виключно з вини комунальників та профільного управління, яке готувало проекти рішення про надання безповоротної фінансової підтримки. Саме вони мали проаналізувати постанови НКРЕ  і спільно з фінансистами та юристами мерії прописати правильне і законе формулювання для виділення коштів водоканалу з міського бюджету. А поки депутати будуть наче “кролики перед удавом” слухати пана керівника, доки шановний пан директор дозволятиме собі безцеремонно вриватись до кабінета міського голови під час його нарад і вказувати, які документи підписувати Чепурному, ситуація з водоканалом залишатиметься невирішеною.

Тэги: водоканал



Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок