Компенсації перевізникам з бюджету збільшать з 25% до 40%

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.04.2020 · 16:29 · переглядів - 994

Відповідний проект рішення виноситься на чергову сесію міської ради. Схвалення в гуманітарній комісії дана ініціатива вже отримала.


Проект рішення на чергову сесію міської ради виноситься вже з порушеннями, оскільки процедуру його оприлюднення не дотримано. За словами заступника міського голови Юлії Дойнової, місцеві перевізники в умовах карантинних обмежень несуть колосальні збитки, тому влада вирішили ще раз збільшити компенсації монополістам з 25% раніше затверджених до 40%. Таким чином, наголосила Юлія Вікторівна, коефіцієнт компенсації пільгових перевезень буде відповідати одиниці. Тобто бізнесменам, пільгові категорії населення будуть компенсовані в повному обсязі, згідно поданих перевізниками цифр.

Нагадаємо, на комісіях з ТЕБ та НС неодноразово ухвалювались рішення про обмеження категорій громадян, які мають право пересуватись громадським транспортом. З метою уникнення повної зупинки пасажирських перевезень вирішено дозволити пересування лише тим громадянам, які мають при собі посвідчення про приналежність до тієї чи іншої установи, чиїм співробітникам мерія дозволила користуватись міським транспортом.

На практиці ж ці обмеження перевізниками ігноруються в абсолютній більшості випадків. Таким чином, в умовах, коли решта суб’єктів господарювання несе колосальні збитки через карантинні обмеження, єдина категорія підприємців, які максимально отримують підтримку з боку міської влади, як офіційну, так і не офіційну, є перевізники.

Представниками влади наголошується, що збільшення обсягів компенсації відбувається в межах виділених асигнувань. Тобто, додаткових фінансів не виділяється. Однак в цьому контексті постає цілком логічне запитання, якщо річний обсяг компенсацій буде вичерпано, наприклад, в першому кварталі чи півріччі, з місцевого бюджету знову виділятимуться мільйони для компенсацій перевізникам? Відсутність стратегії розвитку пасажирських перевезень в місті раз за разом призводить до задоволення майже всіх забаганок монополістів.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок