В Бердянську 14 курганів - дані історико-архітектурного плану міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.04.2020 · 11:47 · переглядів - 1621

На чергову сесію міської ради виноситься проект про погодження меж історичних ареалів, які визначені в науково-проектній документації: “Історико-архітектурний опорний план м.Бердянськ Запорізької області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів”.

В Бердянську 14 курганів - дані історико-архітектурного плану міста

За словами головного архітектора міста Анастасії Малиновської історико-архітектурний план міста актуалізовано до сьогодення, визначено межі історичного ареалу та прилеглих до нього районів. Так, до меж історичного ареалу внесено парк Шмідта, Приморську площу, проспект Азовський, вулиці Горького, Центральну, Свободу, Італійську. Довкола цих територій встановлюється обмежувальна зона.

Крім того, історико-архітектурним планом визначено, що на території міста розташовується 14 курганів. Більша частина з них вже забудовані, вільними залишились 5 на околицях міста. Територію довкола цих пам'яток забороняється використовувати в будь-яких цілях, окрім проведення археологічних досліджень.

Всього на території міста визначено 38 історичних пам'яток місцевого значення і одна — головний корпус Бердянського державного педагогічного університету — національного.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок