Засуджена може отримати п'ять років в'язниці за ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
28.04.2020 · 16:02 · переглядів - 3551

Бердянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.389 КК України (за фактом ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт).


Так, засудженій Бердянським міськрайонним судом Запорізької області за ч.1 ст.185 КК України до покарання у виді 80 годин громадських робіт, у зв’язку з чим вона була викликана до Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області Міністерства юстиції України, де ознайомлена з порядком та умовами відбування встановленого судом покарання та поставлена на облік, про що надала особисту підписку.

Однак, правопорушниця діючи умисно, з метою ухилення від відбуття призначеного їй судом покарання, без поважних причин порушила графіки відбуття покарання, та не виходила на відпрацювання до одного з комунальних підприємств міста Бердянська де повинна виконувати громадські роботи, в результаті чого працівниками Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області Міністерства юстиції України неодноразово була попереджена про притягнення до кримінальної відповідальності за ч.2 ст.389 КК України з приводу ухилення від відбування покарання у вигляді громадських робіт.

Засуджена, ігноруючи законі вимоги працівників Бердянського міськрайоного відділу філії Державної установи «Центр пробації» відбула лише 12 години громадських робіт.

Вищевказаній особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.389 КК України.

На разі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури

Віталій Сушко




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок