Міський голова Володимир Чепурний: «На сьогодні немає ніяких підстав для підвищення тарифу на воду»

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.05.2020 · 15:53 · переглядів - 3243

Як прокоментував міський голова Володимир Чепурний, тариф на воду на 2020 рік підвищувати точно ніхто не планує. Що ж стосується запуску процедури перегляду тарифу на воду і стоки на 2021 рік, яку розпочало керівництво Бердянськводоканалу, то міський голова вважає, що на сьогодні у КП немає підстав для збільшення тарифу.


У 2020 році НКРЕКП привело тариф Водоканалу у відповідність з витратами на поставку води та водовідведення, і зараз тариф не потребує коригування, - зазначив Володимир Чепурний. - Що ж стосується, тарифу на 2021 рік, то керівництво КП “Бердянськводоканал” відповідно до закону почало проводити процедуру його перегляду. Чи означає це що він буде збільшений і затверджений в тому вигляді, в якому подало його керівництво КП? Ні, не означає. В пропозиції водоканалу закладені прогнозні дані, а прогнози в нашій країні річ ненадійна. Але на сьогодні немає ніяких підстав для підвищення тарифу на воду в 2021 році.

За словами Володимира Чепурного, йому зрозуміла мотивація директора КП Олександра Македонського закласти в тариф кошти на оновлення каналізаційної системи міста, але, на думку міського голови, на це кошти повинні бути знайдені в межах видатків підприємства або в міському, обласному або державному бюджетах.

Як директора комунального підприємства я його розумію, він діє стратегічно, але як міський голова - такий підхід на даний момент вважаю зайвим, - заявив Володимир Чепурний.

Що стосується петиції, яку підписали городяни, то, за словами Володимира Павловича, офіційну процедуру її розгляду тільки розпочато, і виконкомом вона буде розглянута в межах своїх повноважень.

Але можу сказати одне, якщо в петиції йдеться про те, щоб розібратися в формуванні тарифу, то і виконком, і НКРЕКП розбираються в цьому кожного разу. І повірте, ми, місцева влада, точно не зацікавлені в тому, щоб тарифи росли.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок