Міський голова Володимир Чепурний: «На сьогодні немає ніяких підстав для підвищення тарифу на воду»

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.05.2020 · 15:53 · переглядів - 3232

Як прокоментував міський голова Володимир Чепурний, тариф на воду на 2020 рік підвищувати точно ніхто не планує. Що ж стосується запуску процедури перегляду тарифу на воду і стоки на 2021 рік, яку розпочало керівництво Бердянськводоканалу, то міський голова вважає, що на сьогодні у КП немає підстав для збільшення тарифу.


У 2020 році НКРЕКП привело тариф Водоканалу у відповідність з витратами на поставку води та водовідведення, і зараз тариф не потребує коригування, - зазначив Володимир Чепурний. - Що ж стосується, тарифу на 2021 рік, то керівництво КП “Бердянськводоканал” відповідно до закону почало проводити процедуру його перегляду. Чи означає це що він буде збільшений і затверджений в тому вигляді, в якому подало його керівництво КП? Ні, не означає. В пропозиції водоканалу закладені прогнозні дані, а прогнози в нашій країні річ ненадійна. Але на сьогодні немає ніяких підстав для підвищення тарифу на воду в 2021 році.

За словами Володимира Чепурного, йому зрозуміла мотивація директора КП Олександра Македонського закласти в тариф кошти на оновлення каналізаційної системи міста, але, на думку міського голови, на це кошти повинні бути знайдені в межах видатків підприємства або в міському, обласному або державному бюджетах.

Як директора комунального підприємства я його розумію, він діє стратегічно, але як міський голова - такий підхід на даний момент вважаю зайвим, - заявив Володимир Чепурний.

Що стосується петиції, яку підписали городяни, то, за словами Володимира Павловича, офіційну процедуру її розгляду тільки розпочато, і виконкомом вона буде розглянута в межах своїх повноважень.

Але можу сказати одне, якщо в петиції йдеться про те, щоб розібратися в формуванні тарифу, то і виконком, і НКРЕКП розбираються в цьому кожного разу. І повірте, ми, місцева влада, точно не зацікавлені в тому, щоб тарифи росли.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок