Народне обурення діями влади наростає! Жоден з чиновників не вийшов до людей, які зібрались під стінами мерії

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.05.2020 · 17:33 · переглядів - 5403

З 11-ї години під стінами проходило народне зібрання. Привід – намір «Бердянськводоканалу» підвищити тариф на воду на 2021 рік. За дві години до містян не вийшов жоден з представників виконкому!

Народне обурення діями влади наростає! Жоден з чиновників не вийшов до людей, які зібрались під стінами мерії

Більше сотні людей зібрались, щоб висловити своє невдоволення озвученими намірами «Бердянськводоканалу» підвищити тариф на 2021-й рік. І хоча від міського голови і керівника комунального підприємства Олександра Македонського на позачерговій сесії міської ради пролунала обіцянка зберегти існуючий тариф, містяни висловили сумнів з приводу щирості цих висловлювань, оскільки «громадські слухання» так і не скасували.

Впродовж майже двох годин ряд громадських активістів та пересічних мешканців озвучували своє невдоволення не лише тарифною політикою «Бердянськводоканалу», а й висловлювали аргументовані претензії до представників міської влади по цілому ряду інших актуальних проблем життєдіяльності міста.

Єдиним депутатом, який відвідав зібрання, був голова фракції «Опозиційний блок» Олександр Свідло, якому запропонували озвучити своє бачення ситуації. Слід відзначити, що серед учасників зібрання виступ депутата викликав далеко неоднозначну реакцію. Далі, задля уникнення будь-яких звинувачень в необ’єктивності, наводимо пряму мову обранця мовою оригіналу.

Свидло Александр

Очень разделяю вашу стурбованість по поводу того, что происходит с тарифами на воду. К сожалению, не могу со всем согласиться. Всем представляют депутатов, как последнюю инстанцию, которая во всем виновата- в этих цифрах, тарифах, утверждениях и так далее. К сожалению, все это популизм, и никто не хочет разбираться в сути. То, что происходит в вопросе водоснабжения города и его ценообразовании на эти услуги, это все плохо, но есть другая инстанция, которая должна нести ответственность, как политическую, так и экономическую. Очень неприятно слышать неправду, а точнее манипуляции, которые сегодня здесь звучат. Сегодня все возмущены, и я не собираюсь никого защищать, но я хочу отстоять правду. Правда в том, что организовывают митинг и сюда к вам приходят люди, которые 4,5 года назад такого же мнения и говорили, что тариф в 19 гривен это много, должен быть 13. Это все есть на видео. Думаю Константин (до Костянтина Дадаєва – прим. редакції) не будет возражать, если приведу в пример его, когда он в 15-м году выступал на сессиях…

4 года назад для вас своими были те, кто 4 года у власти… Вы прежде всего спросите за своих и скажите, мы ошиблись, нас обманули и так далее. Никто на себя ответственность брать не хочет. Я ни за кого не агитирую и никого не защищаю. Я за то, чтобы у людей было мужество признать свои ошибки, которые они сделали 4 года назад и предложить что-то новое. Предложить действенный механизм контроля за каждым коммунальным предприятием, показать человека, который способен не только кричать и рвать на себе рубаху, но разбирается и готов аргументированно доложить вот так и так. Поэтому, когда вы говорите «мы» - конкретизируйте: в вопросах водоснабжения это Иванов И.И., в вопросах благоустройства это Петров И.И. и т.д. А вот когда мы, 18 человек, рассказываем, что 48 гривен это много или мало, я хочу сказать одно – в реалиях нынешних это неподъемные цифры, но в вопросе тарифа нет понятия много или мало, это что то другое меряется большой-меньше, здесь либо есть экономическое обоснование, либо нет…

… Если вы говорите украинскою мовою или вышли в вышиванках, это не значит, что вы разбираетесь лучше. Есть точка зрения, которую вы не разделяете, умейте ее слушать, - заявив Олександр Свідло.

Для розуміння повної картини подій, додаємо фрагмент стріму «Сармат-ТВ» з виступом Олександра Свідло і реакціями учасників зібрання.

Після зібрання, Олександр Свідло в особистому спілкуванні з редакцією уточнив, що озвучені ним претензії стосувались виключно деяких осіб, які виступали організаторами зібрання і відношення до людей, які прийшли висловити своє невдоволення діями влади, не мали.

Так чи інакше, при всій повазі до ораторських здібностей, періодичних критичних виступів на деяких сесіях і особистих якостей Олександра Петровича як політика, на сьогоднішньому зібранні пан Свідло виглядав як адвокат нині діючої влади… При тому, що жоден з чиновників не набрався мужності вийти до людей і у живому спілкуванні, а не через об’єктиви провладних, так званих ЗМІ, відстояти і аргументувати позицію влади.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок