Бердянськ готується до курортного сезону. Розпочинають роботу комісії з перевірки забезпечення утримання та благоустрою пляжів

По матеріалам пресс-службы исполкома
03.06.2020 · 15:17 · переглядів - 1782

В Україні ще тривають карантинні обмеження через поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, але Бердянськ поступово вже готується до курортного сезону 2020.


Як і кожного року, розпорядженням міського голови створено робочу комісію з перевірки забезпечення утримання та благоустрою пляжів. До її складу увійшли представники різних відділів, служб та управлінь виконкому, депутати міської ради, представники КП “Рятувально-водолазна служба”, управління Держгеокадастру у Бердянському районі, Державної Азовської морської екологічної інспекції, Бердянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області, Бердянського районного управління Головного управління ДСНС у Запорізькій області.

Перше робоче засідання комісії з перевірки забезпечення утримання та благоустрою пляжів відбулося сьогодні, 3 червня. Як відзначила заступник міського голови Оксана Дєєва, станом на теперішній час на території м. Бердянськ укладено 27 договорів оренди земельних ділянок, наданих для розміщення та обслуговування пляжів. Окрім цього КП “Рятувально-водолазна служба” укладає договори про спільну діяльність. Усі ці території і буде перевіряти комісія.

За інформацією директора КП “Рятувально-водолазна служба” Олександра Врублевського, із 44-х договорів про спільну діяльність на сьогодні вже укладені 35. Решта буде укладена до кінця цього тижня.

На засіданні члени комісії визначилися із робочими групами, які будуть працювати відповідно до графіку виїздів по мікрорайонах. Вони перевірятимуть дотримання вимог правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші у громадських місцях, вимог ДБН, наявність обов’язкових елементів благоустрою пляжів — лавки, урни, контейнери для зберігання побутових відходів, обладнання пляжів навісами, ліжаками, кабінками для перевдягання тощо. Також перевірятимуть наявність укладених договорів на вивезення ТПВ, розміщення тимчасових споруд на території пляжів та дотримання санітарних норм.

Як розповіла завідувач сектору моніторингу за використанням і розвитком територій міста управління містобудування та архітектури Наталя Ус, орендарям пляжів, керівникам закладів санаторно-курортного, оздоровчого та готельного типу, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у березні 2020 року були направлені листи-повідомлення стосовно вимог щодо утримання пляжів. Особливу увагу в листах було акцентовано на необхідності обстеження дна акваторії для безпечного купання людей та дотриманні вимог безпеки пляжів відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України. Також було наголошено на необхідності забезпечення пляжів рятувальними постами та медичними пунктами.

“У зв’язку зі змінами у законодавстві, у комісії з’явився ще один обов’язок — перевіряти чи не огороджені пляжі і чи є вільний доступ громадян до пляжів, - відзначила заступник міського голови Оксана Дєєва. - Тож нагадуємо, що доступ до пляжів має бути безперешкодним та вільним для громадян”.

Через тиждень робочі групи розпочнуть свою роботу. Після закінчення курортного сезону протоколи виїздів будуть опрацьовані та передані на розгляд сесії Бердянської міської ради для вирішення питань щодо дострокового розірвання договорів оренди пляжних територій з орендарями, які не виконують умови діючого законодавства України.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок