Шкільний автобус - за кошти держави не купили, від співфінансування відмовились

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.06.2020 · 12:49 · переглядів - 1112

Не зважаючи на позицію старости села та одного з депутатів від округу, депутати відмовились від співфінансування 60% вартості шкільного автобусу з обласного бюджету для Нововасилівки.


В ході чергової сесії депутати в черговий раз обговорили доцільність придбання шкільного автобусу для Нововасилівки на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Так, 60% вартості транспортного засобу компенсував обласний бюджет, 40% мав виділити міський бюджет. Як вже повідомлялось раніше, на профільних комісіях депутати вирішили недоцільним виділяти 600 тисяч гривень на ці потреби.

На сесії міської ради староста Нововасилівки Анатолій Кулага заявив, що мешканці населеного пункту потребують в шкільному автобусі. Його підтримав депутат від цього округу Ігор Калачов.

Представники міської влади повідомили, що ще в минулому році намагались придбати шкільний автобус за кошти державного бюджету, однак тендерна процедура була зірвана, а кошти повернулись в Київ. Сьогодні ж була можливість придбати автобус для школи на умовах співфінансування. Цілий ряд депутатів — Максим Міщенко, Віталій Байдала, Олександр Свідло, Сергій Мартинов наголошували, що автобус рано чи пізно буде необхідно купувати, однак втративши можливість співфінансування, в майбутньому доведеться придбати транспортний засіб за кошти міста...

Секретар міської ради Олексій Холод резюмував виступи колег з провладної більшості, які дотримуються кардинально протилежної точки зору. На його думку, придбавши автобус, відділ освіти не зможе його обслуговувати, оскільки в місті відсутнє АТП та немає необхідних спеціалістів. Курсувати автобус зможе лише за чітко визначеним маршрутом, який на рік затверджується поліцією. Тому купити автобус, щоб він потів стояв, у виконкомі вважають недоцільним.

Так чи інакше, а Бердянськ в черговий раз втратив можливість оновити фонди комунальних установ за участі державного та обласного бюджетів... Схоже, що перспектива втрати абсолютної влади “корпорацією” в місті повертає нас в роки попередньої депутатської каденції, коли підконтрольна нардепу більшість завдавала максимальної шкоди міському господарству для зниження ефективності міської влади.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок