Цугцванг місцевої влади. Можновладці знов заговорили про ярмарок в центрі міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.06.2020 · 15:04 · переглядів - 1335

Апогей абсурдності в ухваленні рішень міської влади, схоже, не наступить. З кожним разом, коли вже здавалося більш абсурдної ситуації бути не може, нинішні чиновники знаходять можливість знову оновити глибину свого падіння.


Черговий приклад аналогічної ситуації містяни мали змогу сьогодні спостерігати на черговій сесії міської ради. Тема незмінна — ярмарок в центрі міста. Не зважаючи на ухвалене депутатами рішення про заборону торгівлі на вул. Горького та проспекті Азовському в цьому році виконком, на своєму таємному засіданні, все ж таки оголосив ярмарок. Подробиці на сесії міської ради оприлюднила заступник мера Юлія Дойнова.

За словами чиновниці планується залишити 18 торговельних точок на вул. Горького — 9 поблизу, так званих, “ромашок” і ще 9 в районі колеса огляду. За задумом чиновників торгувати там буде дозволено виключно сувенірною продукцією. Однак, таку позицію влади категорично не сприйняли деякі депутати. Зокрема, Сергій Путря наголосив, про недопустимість запровадження половинчастих рішень. Ухвалили мораторій — значить жодних об'єктів торгівлі бути не повинно. В інакшому випадку в центрі міста почнуть з'являтись тимчасові споруди на орендованих територіях і зупинити цей процес вже ніхто не зможе.

Ускладнює ситуацію звернення групи підприємців до міського голови, яке озвучив депутат Микола Рудницький. Так, бізнесмени, які традиційно брали участь в ярмарках, закликали чиновників не руйнувати сезонний бізнес і провести в цьому році ярмарок, в межах схеми 2019-го. Дане питання депутати та міський голова обговорювали достатньо довго, однак дійти до консолідованого рішення, так і не змогли.

В шахах існує термін “цугцванг” - це положення, при якому кожен наступний хід призводить до погіршення становища гравця. Саме в такій ситуації опинились нинішні чиновники. Але це не дивно. Відсутність стратегічного бачення розвитку міста, обмежений “люфт свободи” мера, його команди і депутатської більшості, тотальний непрофесіоналізм в багатьох напрямках життєдіяльності міста, а з 2018-го, після звільнення Ірини Плющій, зникло будь-яке розуміння в організації та проведенні сезонної торгівлі призвели нинішню команду управлінців до надзвичайно непривабливого становища. Яке б рішення не ухвалили чиновники в контексті ярмарку 2020, правляча команда отримає порцію негативу від тієї чи іншої групи містян.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок