Десятки років бердянцям продавали “питну” воду з відхиленнями від санітарних норм

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.07.2020 · 17:01 · переглядів - 5981

Відповідну інформацію озвучили на засіданні комісії з безпечної життєдіяльності населення. За хімічним складом вода не відповідає Державним санітарним нормам. За словами експертів небезпеки для здоров'я людини така вода не становить.

Десятки років бердянцям продавали “питну” воду з відхиленнями від санітарних норм

Головний інженер підприємства Андрій Бурлей пояснив, що проблема існувала з 2004-го року. На вході в місто вода вже заходить з окисленням і відхиленням від санітарних норм. Влітку, коли обсяги водопостачання збільшуються, цей показник нижче. На сьогодні, після доочищення, вода, за хімічним складом, не відповідає нормам на одну одиницю. Для проведення якісної обробки води на очисних спорудах необхідно закупити кварцовий пісок — 700 тонн для повного перезавантаження системи очищення. Його вартість 600 тисяч гривень.

Начальник Бердянського підрозділу Запорізького лабораторного центру МОЗ України Олександра Кікарош зазначила, що дані відхилення не несуть загрози для здоров'я людини.

Заступник міського голови Юлія Дойнова, яка головувала на засіданні, зазначила, що вказана сума є посильною для міського бюджету, однак, в разі виділення цих коштів, “Бердянськводоканалу” необхідно повідомити постачальника про необхідність зменшення тарифу.

В результаті Управлінню ЖКГ доручено опрацювати дане питання і внести пропозиції на розгляд депутатського корпусу.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок