“Бердянськводоканал” знову з боргами. Підприємство потребує фіндопомоги

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.07.2020 · 13:33 · переглядів - 1293

На засіданні Депутатського дня представники влади і депутатського корпусу більшу частину часу посвятили обговоренню необхідності чергового виділення коштів на підтримку “Бердянськводоканалу” з міського бюджету. “Бунт” влаштували навіть найлояльніші до влади  депутати


31-го липня облводоканал може припинити подачу води до міста та через суд заморозити активи “Бердянськводоканалу”

В такій ситуації керівництво бердянського монополіста звернулось до міської ради з ініціативою надати фінансового допомогу підприємству для погашення заборгованості. Кошти пропонується перерозподілити з програм Управління житлово-комунального господарства. Детальніше розглянути всі пропозиції депутати мають на засіданні профільної комісії. Офіційної суми заборгованості озвучено не було, однак з виступів депутата Віктора Цуканова стало зрозумілим, що ця цифра сягає 10 мільйонів гривень.

Основна причина боргів підприємства — заборгованість населення і понаднормові втрати води

Керівник КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський повідомив, що за період карантину обсяги втрат води зросли на 60% докарантинного періоду. Пов'язано це, на думку Олександра Македонського, зі збільшенням обсягів використання води в оселях, оскільки не у всіх абонентів встановлені обліки споживання води. Рівень проплат за спожиті послуги опустився до 85%. Крім того, на думку керівника комунального підприємства, тариф на воду від облводоканалу завищено приблизно на 50%. Голові ЗОДА, керівництву облводоканалу та НКРЕ направлено листи з вимогою розібратись в ціноутворенні дніпровської води для Бердянська. Станом на сьогодні заборгованість перед “Бердянськводоканалом” становить 16 мільйонів гривень — цю суму накопичили фізичні і юридичні особи.

Депутати вимагають перегляду підходів виділення коштів з міського бюджету 

Черговим проявом “бунту” провладних депутатів можна розцінювати заяви обранців з приводу виділення коштів “Бердянськводоканалу” і джерел його фінансування. Віктор Цуканов, Катерина Марченко, Євген Георгієв, Володимир Безверхий, Галина Северіна, Тетяна Фурманова, Іван Братеньков, Владислав Кюрчев, Ксенія Буханова, Надія Новак в достатньо жорсткій формі дали зрозуміти Володимиру Чепурному, що запропонований варіант виділення коштів для “Бердянськводоканалу” їх не влаштовує. Натомість запропоновано повністю проаналізувати всі статті бюджету і знайти можливість назбирати необхідну суму без завдання шкоди одній зі сфер міського господарства.

Конкретного рішення з даного питання ухвалено не було. Вирішено його розглянути за участі всіх профільних заступників міського голови на депутатській комісії з питань ЖКГ.

Тэги: водоканал



Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок