Борг “Бердянськводоканалу” 9,4 мільйона. Рахунки підприємства арештовано.

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.07.2020 · 13:08 · переглядів - 2418

Рішенням Суду через борги “Бердянськводоканалу” перед облводоканалом бердянському комунальному підприємству заморожено рахунки. Для їх розблокування необхідно погасити заборгованість.


Впродовж тижня на комісіях, які передували черговій сесії, розглядались варіанти скорочення фінансування комунальних підприємств та ряду міських програм. Саме за рахунок даних обмежень і збирались кошти на погашення заборгованості водоканалу.

Відповідаючи на запитання депутатів, Олександр Македонський в черговий раз зазначив, що основними причинами накопичення боргів є низький рівень оплати населення за отриману послугу, збільшення обсягів водокористування громадянами, через карантинні обмеження, високий тариф на воду облводоканалу для “Бердянськводоканалу” і понаднормові втрати води всередині мережі.

Обсяг втрат у внутрішніх мережах “Бердянськводоканалу” сягнув 48%, що на 18% перевищує запланований і затверджений національним регулятором показник.

В цьому контексті постало запитання, чи існує у міської влади стратегічне бачення подолання кризової ситуації із водозабезпеченням Бердянська і функціонуванням водоканалу? Володимир Чепурний фактично розписався у неспроможності нині діючої міської влади не те щоб вирішити питання, а хоча б стабілізувати ситуацію. Мер в черговий раз наголосив на необхідності пошуку інвесторів для очищення бердівської води та необхідності передачі Західного групового водогону на баланс міста чи утворення приватної структури, яка б його контролювала.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок