Міський голова підняв на кпини ідею боротьби з медузами

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.07.2020 · 13:33 · переглядів - 8862

Вкрай гостра проблема з цьогорічним нашестям медуз на узбережжі Азовського моря обговорювалась сьогодні на сесії міської ради. Однак міський голова Володимир Чепурний лише віджартовувався і перекладав відповідальність на захисників довкілля.


В нинішньому сезоні нашестя медуз спричинило чимало незручностей відпочивальникам і місцевим мешканцям. Люди скаржились на масові опіки після контакту з медузами. Цьогорічне екологічне явище обговорювали на центральних каналах України. Логічно було б, щоб проблема знайшла бодай якесь відображення на рівні міської влади.

Обговорити проблему ініціювали депутати міської ради. Однак Володимир Чепурний заявив, що не бачить варіантів боротьби з медузами, оскільки вони — частина екосистеми.

Натомість депутат Андрій Білоусов запропонував застосувати досвід інших країн, для яких медузи традиційне явище — вздовж пляжів обладнати загороджувальні сітки, які не дозволятимуть медузам наближатись до берега. Від цієї пропозиції Володимир Чепурний також віджартувався, зазначивши, що це буде вплив на екологічну систему і такі дії можуть бути негативно розцінені екологами.

Таким чином, міська влада не просто не розглядає варіантів боротьби з медузами, а навіть вважає такі ідеї смішними.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок