Міський голова оглянув заклади культури, в яких завершуються поточні ремонтні роботи

По матеріалам пресс-службы исполкома
18.08.2020 · 17:27 · переглядів - 1208

Міська влада приділяє значну увагу сфері культури. З місцевого бюджету у поточному році на ремонт та оснащення об’єктів закладів культури було виділено майже 5 млн грн.

Міський голова оглянув заклади культури, в яких завершуються поточні ремонтні роботи

Зараз ремонтні роботи на завершальному етапі, тож з 1-го вересня на вихованців закладів та усіх бердянців чекатимуть оновлені, а подекуди і зовсім нові приміщення.

Сьогодні міський голова Володимир Чепурний разом із керуючою справами виконкому Ольгою Кочубей оглянув заклади культури, де на завершальному етапі проходять поточні ремонтні роботи. Розпочали з Дитячої музичної школи. Тут завершено ремонт електроживлення та тривають поточні ремонти учбових приміщень. Будівля школи двоповерхова, але її другий поверх ніколи не використовувався. За часи колишнього заводу “Південгідромаш” тут розташовувалися тренувальні зали, масажні кабінети, душові кімнати, роздягальні, тож ці приміщення потребували капітального ремонту. Завдяки виділеним з місцевого бюджету коштам зараз тут тривають ремонтні роботи, і з 1-го вересня Дитяча музична школа отримає не тільки нові аудиторії, а й нові спеціальності - електрогітара, бас-гітара, ударні та естрадний вокал. Буде збільшена кількість викладачів і більше діточок Бердянської ОТГ зможуть тут займатися.

Музыкальная школа

Нові довгоочікувані аудиторії будуть і у Бердянської дитячої художньої школи. Їй передані приміщення, де розташовувався Терцентр. На поточний ремонт вбиралень та приміщень, оснащення учбових класів з місцевого бюджету було виділено 530 900 грн. Роботи підрядник обіцяє завершити до 1-го вересня.

Як відзначив начальник відділу культури Микола Шостак, раніше в художній школі було лише 3 класи при контингенті 300 дітей. Зараз, завдяки розширенню, буде ще 5 нових кабінетів, дві педагогічні ставки та ставка завуча з навчально виховної роботи. Завдяки цьому будуть розвантажені навчальні класи, буде можливість набрати більше дітей і покращити якість освіти.

Ремонт напольного перекрытия

Майже 450 тис грн з місцевого бюджету було виділено на підлітковий клуб “Сучасник”. За ці кошти проведено поточний ремонт фасаду та системи опалення, тривають ремонтні роботи диско залу. Тут було замінено освітлення, систему опалення та водопостачання. Підлогу повинні були покрити лаком, але коли відкрили її, то виявилося, що вона уся гнила. Тож підрядна організація її повністю замінює. Як відзначила директор клубу Тетяна Смолянінова, подібний капітальний ремонт у цьому диско залі проводиться вперше за 35 років.

У поточному році розширення чекає і на клуб “Сокіл”, що у мікрорайоні “Військове містечко”. Частину будівлі, що розташована поруч з клубом, і де раніше був магазин, за кошти місцевого бюджету відремонтують. На це виділено 350 тис грн. Тут планують нові гуртки для дітей та дорослих мешканців Військового містечка. Це приміщення підрядна організація практично реанімувала — зроблено покрівлю, внутрішні ремонтні роботи, замінено двері та вікно, зроблено повністю нове освітлення, встановлено автоматизовану електричну систему опалення, яка працює 24/7 та підтримує у приміщенні задану температуру.

Ремонт ГДК

“Для військового містечка такі приміщення дуже необхідні, оскільки у мікрорайоні мешканцям більше немає де збиратися, займатися та проводити заходи. Потрібно поступово завершити ремонт і в іншій частині будівлі”, - відзначив міський голова Володимир Чепурний.

Таку ж автоматизовану електричну систему опалення було встановлено і у Нововасилівському центрі культури. На це з місцевого бюджету було виділено 350 тис грн. Обігрівачі не лише в актовій залі, а й в усіх приміщеннях, де будуть займатися діти.

Значну частину коштів з місцевого бюджету було виділено на головний культурний осередок міста — Міський палац культури ім. Т.Г Шевченка. На 2 млн 699 тис 800 грн проведено капітальний ремонт покрівлі та поточний ремонт малої глядацької зали, поточний ремонт підлоги великої глядацької зали, придбано комплект театральних крісел, які вже 26 серпня повинні прибути у Бердянськ. Окрім бюджетних коштів Міський палац культури багато робить і за свої кошти та своїми силами — це поточні ремонти кабінетів, заміна поручнів на сходах, лакування підлоги та багато іншого. Почали втілювати і давню задумку — облаштування професійної студії звукозапису.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок