Почала працювати інспекційна робота з питань легалізації праці

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
07.09.2020 · 15:39 · переглядів - 2873

У вересні поточного року фахівець Бердянського міськрайонного центру зайнятості долучився до проведення інспекційної роботи з питань легалізації праці разом з представниками управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету БМР Запорізької області, ГУ Пенсійного Фонду України в Запорізькій області, Бердянського управління ГУ ДПС у Запорізькій області, фінансового управління виконкому.

Почала працювати інспекційна робота з питань легалізації праці

Метою таких відвідувань є недопущення використання незадекларованих трудових відносин, доведення до роботодавця та працівників вимог законодавства та ризиків, які виникають внаслідок порушень законодавства про працю.

Варто наголосити, що чинне законодавство передбачає адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками:

  • адміністративна відповідальність : штраф від 8,5 до 34 тис. грн.;
  • фінансова відповідальність: штраф від 47230 грн. до 141690 грн.

В зв’язку з поширенням в Україні коронавірусу запроваджені карантинні заходи змусили замислитися всіх, прихильників нелегальної зайнятості. І роботодавці, і працівники, які підтримували незадекларовану працю, ухилялись від офіційного оформлення трудових відносин і сплати податків, опинились один на один в кризовій ситуації. І переваги офіційного працевлаштування вже не здавалися незначущими.

Для остаточного подолання стереотипів, варто зазначити, що кожен хто підтримує офіційні трудові відносини, має можливість звернутися до служби зайнятості по безоплатну допомогу.

Задля запобігання порушень законодавства своєчасно оформлюйте трудові відносини з найманими працівниками!

Якщо на Вашому підприємстві є актуальні вакансії - за допомогою в їх укомплектуванні звертайтесь до Бердянського міськрайонного центру зайнятості – ми працюємо для Вас
Всі послуги служби зайнятості – безкоштовні!
Служба зайнятості Ваш навігатор та помічник на ринку праці!
e-mail: berdgcz@ukr.net
факс: (06153)4-70-85
тел. (06153)4-70-86, (06153)4-72-94




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок