Міський голова звернувся до голови ОДА допомогти вирішити питання газопостачання міста

По матеріалам пресс-службы исполкома
09.09.2020 · 15:28 · переглядів - 2286

Сьогодні, 9 вересня, відбувається робочий візит голови Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна до Бердянська.

Міський голова звернувся до голови ОДА допомогти вирішити питання газопостачання міста

Очільник області ознайомився з ходом будівництва стадіону в с. Азовське, реконструкцією колектору по Мелітопольському шосе. Міський голова Володимир Чепурний, секретар міської ради Олексій Холод взяли участь в огляді зазначених об’єктів.

Під час обговорення тривалості будівельних робіт на стадіоні в школі №8 в с. Азовське підрядною організацію було зазначено, що проєкт було розпочато у 2017 році, вже змінилося чотири виконавця робіт з будівництва. Технічний нагляд робіт здійснює обласне управління капітального будівництва. Є певні складнощі реалізації, проте Віталій Боговін надав доручення завершити проєкт ефективно використовуючи державні кошти, щоб діти школи мали гідні умови для заняття спортом. У свою чергу Олексій Холод надав пропозицію розглянути можливість включення представників міської влади до комісії, яка веде нагляд за ходом робіт, оскільки в органах місцевого самоврядування наразі немає повноважень впливати на процес будівництва стадіону.

У ході спілкування міський голова Володимир Чепурний від імені жителів міста звернувся до голови ОДА щодо ситуації з відключенням газу в Бердянську з 14 вересня у зв’язку з реконструкцією газових мереж: “Те, що через тиждень загрожує Бердянську, - відбувається вперше в країні. Раніше, за словами самих газовиків, ніхто ніколи в Україні не робив такі масові і тривалі відключення газу. Ми не проти ремонтних робіт. Але не під час епідемії і не перед самим опалювальним сезоном. Ми вже звернулись до всіх щодо перенесення термінів робіт, проте, судячи з відповідей, які ми отримали від всієї вертикалі влади, в тому числі від ОДА, вникати в проблему ніхто не збирається. Місто може опинитися на межі технічної катастрофи. Не буде газу, не витримають електромережі, зупиниться подача води. Ми до останнього сподівалися хоч на якесь розуміння. Але сьогодні бачимо, що його немає. Просимо Вас особисто звернути увагу на цю ситуацію”.

Також до голови ОДА звернулися голови ОСББ, депутати міської ради Владислав Кюрчев та Володимир Безверхий щодо відвертого шантажу від газовиків відносно подальшого підключення домів до газопостачання після завершення ремонтних робіт тільки за наявності договорів із ОСББ на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Віталій Боговін запевнив, що він на стороні мешканців і без газу місто не повинно залишитися. Він запропонував двом представниками ОСББ завтра приїхати в ОДА, де буде створена робоча група щодо вирішення всіх цих питань.

Про хід реконструкції колектору на місці робіт розповів директор КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський. Роботи йдуть на випередження і до 1 жовтня буде завершено монтаж двох камер гасіння. Віталій Боговін відзначив, що хід реконструкції колектору на його особистому контролі, кошти є і в нього немає питань до ходу робіт на даному етапі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок