На 18-мільйонному тендері з ремонту школи №7 жоден з 7 учасників не спробував перемогти під час аукціону

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
11.09.2020 · 08:55 · переглядів - 2616

Управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради планує замовити ТОВ “Будівельне об’єднання “Герц” реконструкцію ЗОШ №7 на вул. Херсонській, 1/90 вартістю 17,65 млн грн.


Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”.

Так, переможець має відремонтувати покрівлю, прорізи, санітарні вузли, підлогу, ґанки, перехід, водопровід, каналізацію, електроосвітлення, провести внутрішнє та зовнішнє опорядження.

Київське ТОВ “Будівельне об’єднання “Герц” належить Олександру Ротову. На цьому тендері з реконструкції ЗОШ №7  фірма вказала досвідом роботи два договори для генерального підрядника – “Метінвест Інжиніринг”. Замовником будівництва у цих договорах прописувався Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, який входить у холдинг “Метінвест” Ріната Ахметова. Водночас, на сайті “Герцу” вказано низку інших об’єктів фірми в різних сферах.  “Герц” взяло участь лише в чотирьох закупівлях, з яких у 3 перемогло на загальну суму 167 млн грн.

Конкурентами ТОВ “Будівельне об’єднання “Герц” на тендері були ТОВ “ТБС-XXI”, ПП “Донбас будіндустрія сервіс”, ТОВ “Ремонтна компанія “Ізол”, ТОВ “Вендс-трейд”, ТОВ “Центра-буд” та ТОВ “Т-Торгпром” з дорожчими пропозиціями. Учасники під час аукціону своїх цін не знижували. При цьому, наступна за вигідністю пропозиція одного з учасників була дорожчою від переможця на 0,67 млн грн, а загалом пропозиції конкурентів коливалися в діапазоні 18,3-18,6 млн грн.

Варто додати, ТОВ “Т-Торгпром” на цей тендер не подало документів щодо працівників, матеріально-технічної бази та досвіду, що унеможливлює порівняння пропозиції фірми з іншими учасниками на предмет пов’язаності.

ТОВ “Т-Торгпром” 12 разів брало участь у закупівлях і жодного разу не перемогло. У восьми закупівлях фірма зустрічалася з ПП “Донбас будіндустрія сервіс” і на жоден з цих тендерів “Т-Торгпром” не подало кваліфікаційних документів. Ще на трьох закупівлях “Т-Торгпром” (також без подачі кваліфікаційних документів) зустрічалося з ТОВ “Донецький інститут води”, яке виступало субпідрядником ПП “Донбас будіндустрія сервіс”. Аналогічний договір з ТОВ “Донецький інститут води” на одному з тендерів надавало ТОВ “Віртум строй”, останнє “Наші гроші. Запоріжжя” пов’язували з ТОВ “Хозхімсервіс” – підрядником заводів з групи “Метінвест” Ріната Ахметова (“Азовсталі”, Єнакіївського металургійного заводу та ін.).

Варто зазначити, вказаний тендер на реконструкцію ЗОШ №7 у Бердянську вже проводили, однак неуспішно – через проблеми з документами в учасників. ТОВ “Т-Торгпром” тоді також не надало кваліфікаційних документів. Окремо слід вказати, минулого разу нинішній переможець ТОВ “Будівельне об’єднання “Герц” участі в закупівлі не брав, але брало ТОВ “Донбас будіндустрія сервіс”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок