Піар на воді. Депутат-кандидат Свідло розпочав агітацію

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.09.2020 · 08:23 · переглядів - 2991

Не пропіаритись на проблемах водопостачання і підходах управління КП “Бердянськводоканал” в Бердянську вже можна вважати дурним політичним тоном. Олександр Свідло на 5-му році депутатської каденції обурився принципами роботи міськводоканалу і завимагав зняти соціальну напругу.


Лідер фракції “Опозиційний блок” і одночасно член і кандидат на посаду міського голови ОПЗЖ О. Свідло на черговій сесії міської ради виступив з депутатським запитом, який стосується роботи “Бердянськводоканалу”. Деталі запиту — на відео.

Одне з питань, на якому акцентував увагу депутатів О. Свідло стосувалось рекомендацій “Бердянськводоканалу” з переносу лічильників мешканців приватного сектору з території домоволодіння до місця врізки в мережу. Олександр Свідло закликає призупинити роботу комунальників з висунення подібних вимог до бердянців. З доцільністю подібної ініціативи не погодитись важко. Більше того, на цій темі вже намагався розгорнути піар-кампанію інший представник “корпорації” як Микола Рудницький. Було це не так давно, наприкінці червня. На той момент місцевий мастильний магнат ще не визначився з кандидатурою на посаду міського голови і Микола Миколайович, начебто, розглядався як потенційний претендент. Однак у Рудницького не вийшло, а пощастило теперішньому спікеру. Тож, через три місяці риторика повторилась, але головний герой вже був інший.

Наскрізною ідеєю всього виступу Олександра Свідло спостерігався щирий намір і турбота про пересічних бердянців, тих людей, які не здатні в повному обсязі сплачувати комунальні послуги. Цитата мовою оригіналу:

Свидло Александр

...Проводя поверку, людям дорисовывают на улице колодец и говорят: «теперь поставьте здесь». А «поставьте здесь» - это тысячи гривен, это работа! И если это работающий человек в расцвете сил это одно, но в основном это коснулось людей, у которых сложилось сложное финансовое положение, которым это не под силу. Поэтому, я считаю, прежде чем реализовывать эту политику, мы должны рассмотреть варианты другие, - заявив Олександр Петрович.

Чи доцільно розглядати інші варіанти? Безумовно! Однак, дещо дивним виглядає, що з подібним депутатським зверненням Олександр Свідло вирішив виступити за місяць до виборів. Нагадаємо, що першим цю проблему озвучив інший депутат - Сергій Мартинов. В далекому 2017-му році, у вересні! Тобто ця політика “Бердянськводоканалу” реалізується вже не перший рік.

Ще одна красномовна цитата з виступу Олександра Свідло:

Свидло Александр

... Мы обязаны влиять на ту политику, которую реализует КП «Бердянськводоканал» по отношению к жителям города Бердянска, - переконаний Олександр Петрович.

І, знову ж таки, цікаво, чому про такі очевидні речі Олександр Свідло з високої трибуни заговорив лише зараз? Не менш цікаво, що політика “Бердянськводоканалу” призвела і до систематичного виділення бюджетних коштів на погашення боргів монополіста. Позиція Олександра Свідло з цього питання, також дуже показова. Проаналізуємо, як Олександр Петрович голосував за надання фінансової допомоги “Бердянськводоканалу”. За основу взято було період з 2018-го року до сьогодні.

2018 рік

13 липня, 16 серпня і 28 листопада. Бердянська міська рада вносить зміни в Програму “Питна вода”, збільшуючи обсяги надання фінасової підтримки “Бердянськводоканалу з міського бюджету”. Олександр Свідло Голосує “За”.

 

скрин1

скрин

скрин

2019 рік

23 травня — Олександр Свідло “За”.

5 вересня. На поворотній основі “Бердянськводоканалу” пропонується виділити 5 мільйонів гривень. Олександр Свідло утримується від голосування.

скирн

21 грудня — Олександр Свідло голосує “За”

скрин

В 2020-му році, на сесії 23-го липня Олександр Свідло не проголосував за виділення фінансової допомоги “Бердянськводоканалу”.

скрин

Позиція депутатського корпусу з приводу надання фінансової підтримки водоканалу і, зокрема, результати персонального голосування з даної проблематики Олександра Свідло, засвідчують, що впродовж останніх років і він сам, і міська рада загалом особливо і не мали наміру впливати на ту політику, яку реалізує “Бердянськводоканал”. Тому виступ депутата-кандидата О. Свідло на цій черговій сесії можна розцінювати як звичайний, причому далеко не найкращий, привід для піару.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок