Презентація велопатруля у Бердянську

По матеріалам ГО “Спільно HUB”
30.09.2020 · 08:49 · переглядів - 1848

29 вересня 2020 року у м. Бердянськ на Приморській площі пройшла пресконференція «Презентація велопатруля у Бердянську»

Презентація велопатруля у Бердянську

Захід проводився в рамках проєкту «Велопатруль у Мелітополі та Бердянську», що реалізується громадською організацією «Спільно HUB»  в межах Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проєкту є запуск роботи велопатруля для охорони громадського порядку у Бердянську та Мелітополі через навчання 6-ти поліцейських у кожному з міст, а також через закупку велосипедів та необхідного обладнання.

В рамках проєкту запланований запуск велосипедного патруля також у м. Мелітополь, наразі поліцейські проходять навчання. Навчання проводив керівник велопатруля Патрульної поліції Кривого Рогу Артем Кореньков. За 5 днів він перетворив поліцейських на велопатруль, який вже починає свою роботу на території міста.

велополиция

Заступника начальника Бердянського відділу поліції Володимир Логвиненко привітав поліцейських та громаду із запуском патруля:

«Велосипедний патруль у Бердянську важливий, тому що це курортне містечко, яке має специфічну архітектуру, розташування вулиць та наявність пляжних зон. Не зважаючи на те, що нас комплектують автомобілями, але швидкість реагування на повідомлення залежить від мобільності працівника національної поліції. Зважаючи на специфіку цього міста, сезонність та скупчення людей, велопатруль найбільш ефективний спосіб здійснювати охорону публічного порядку».

Велопатруль буде працювати у сезонному режимі, орієнтовно з квітня по жовтень кожного року. Також Логвиненко зачитав офіційний наказ про створення велосипедного патруля, який підписаний начальником поліції у Запорізькій області Миколою Лушпієнко.

«Будемо сподіватись, що Covid-19 ми поборемо та у курортний сезон ми будемо бачити той наплив туристів, як звичайно, то ми будемо просити про збільшення таких патрулів. Вони вже показують по всій Україні свою ефективність, світова спільнота їх використовує, має великі напрацювання. Ми десь на початку цієї справи, для людей це незвично, але ми сподіваємось, що це стане нормою для нашої роботи», - коментує можливе розширення велопатруля Володимир Логвиненко.

велополиция

На заході також був присутній Артем Плосконос, начальник управління превентивної діяльності у Запорізькій області, який також бачить перспективу у розширені складу:

«Мені здається, що велопатруль важливий саме для курортних місm, таких як Бердянськ, Мелітополь, в перспективі можливо, Кирилівка. Подивимось, наскільки хлопці себе проявлять, наскільки це буде ефективно в охороні громадського порядку та реагування на вуличні злочини. Вже з цього будемо виходити як задіяти додаткових патрулів».

велополиция

Керівника патрульної поліції у Бердянську обрали його ж колеги. Ним став сержант поліції Валентин Шайтанов:

«Це вже мій не перший сезон, я працював у велопатрулі м. Запоріжжя у 2019 році. Вважаю, що велосипедний патруль – це мобільність. Наприклад, до Приморської площі у Бердянську, де влітку найбільша концентрація людей, дуже важко під’їхати автомобілем, а на велосипеді це буде набагато швидше». 

велополиция

Виконавча директорка Громадської організації «Спільно HUB» Ганна Дворна привітала поліцейських Бердянська та ще раз наголосила про важливість запуску такого підрозділу:

«Ми вважаємо, що велосипедний патруль у Бердянську надасть можливість покарщити патрулювання вулиць міста, прибережної зони. Завдяки цьому містяни відчують безпеку на вулицях міста і люди зрозуміють, що поліція завжди буде наготові забезпечити громадський порядок».

Довідки за номером: (063) 239-96-16, Лілія Статівко, pr-менеджерка ГО “Спільно HUB”.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок