У Бердянську посилюють контроль за дотриманням мешканцями міста та суб’єктами господарювання правил адаптивного карантину

По матеріалам пресс-службы исполкома
01.10.2020 · 08:46 · переглядів - 3482

Відповідне доручення надав міський голова Володимир Чепурний в ході робочої наради з начальником Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області Сергієм Дружиненко, завідувачем відокремленого підрозділу “Бердянський міськрайонний відділ ДУ “Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України” Олександрою Кікарош.

У Бердянську посилюють контроль за дотриманням мешканцями міста та суб’єктами господарювання правил адаптивного карантину

У нараді також взяли участь заступник міського голови Юлія Дойнова, начальник відділу транспорту та зв’язку виконкому Ірина Удовиченко та начальник адміністративного відділу виконкому Геннадій Панченко. Міський голова наголосив, що ситуація в місті із захворюванням на коронавірусну хворобу кожного дня погіршується, і вчора він мав телефонну розмову з Головним санітарним лікарем України Віктором Ляшко. У ході бесіди обговорювалися можливі дії щодо посилення контролю над поширенням захворювання. Головний санітарний лікар не випадково вийшов на прямий зв‘язок з міським головою, адже розпочав працювати новий аналітичний інструмент математичного аналізу (без жодного ручного втручання!) розроблений Київською школою економіки, який показує міста та райони з суттєвим ускладненням епідемічної ситуації. До таких районів вже відноситься Бердянськ. Електронний інструмент у режимі реального часу (!) дозволяє своєчасно реагувати на потенційне погіршення епідситуації у кожній окремій адміністративній одиниці та приймати відповідні управлінські рішення щодо посилення контролю над поширенням захворювання.

За інформацією Олександри Кікарош, за вересень у Бердянську вже захворіло на COVID-19 167 осіб, різке зростання спостерігається з другої половини місяця і за показниками на основі Постанови Кабміну місто вже у “помаранчевій зоні”. Крім того, з 7 вересня почалося зростання захворюваності на ГРВІ, і за останній 39 тиждень року, з 21 по 27 вересня, зареєстровано 454 випадків. За статистикою - це показники зимових місяців, приблизно грудня, тобто місто вішло в епідсезон захворюваності раніше, ніж в усі попередні кілька років.

У ході обговорення наголошувалось, що мешканці міста відверто ігнорують прості правила безпеки — не вдягають маски у громадських місцях, особливо у громадському транспорті, на ринках, в магазинах, не дотримуються соціальної дистанції. Як відзначила начальник відділу транспорту та зв’язку виконкому Ірина Удовиченко, в ході планових перевірок на маршрутах вкрай негативно реагують на зауваження вдягти маску у салоні автобусів. Більшість вважає, напевно, що коронавірусу і місті немає. Проте щоденні цифри нових випадків захворювання невтішні. Тільки за останню добу коронавірусна хвороба підтверджена ПЛР-дослідженням у 19-ти осіб, велике коло контактних осіб, відвезені на дослідження 147 ПЛР тестів (!).

Тож було вирішено — відновити щоденні перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання правил карантину, в тому числі на пасажирському транспорті із залученням працівників поліції, посилити роз’яснювальну роботу серед населення.

Додамо, що з виникненням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні було прийнято низку нормативно-правових актів. У березні були внесені зміни до діючого законодавства та було запроваджено адміністративну відповідальність за порушення правил щодо карантину. Вона передбачена ст. 44-3 КУпАП та становить від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень. І в Бердянську вже є рішення суду про встановлення штрафу 17 тис. грн водію маршрутного автобусу за порушення правил карантину.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок