Виставку "Вікна Міста. Бердянськ" презентували в Житомирі

По матеріалам Антикафе
06.10.2020 · 12:21 · переглядів - 791

Виставка, яка розповідає про бердянські вікна, була презентована в Житомирі. Впродовж тижня світлини з зображеннями вікон Бердянська виставлялись в просторі "Вимірювач", на території заводу Електровимірювач.

Виставку "Вікна Міста. Бердянськ" презентували в Житомирі

Основними глядачами стали співробітники заводу, архітектори і урбаністи з усієї України, а також спікери і учні школи "Конструкція взаємодії", яка проходила в ці дні в Житомирі.

Презентували виставку автори Алла Мельничук та Олександр Манжула. Як вони розповіли, "виставка є складовою онлайн музею, який був відкритий в Бердянську на початку вересня. З того часу виставку можна було відвідати в Бердянську, Приморську і Житомирі. Зараз готується спільний проект з платформою "Острів" у Києві."

Якщо ви не встигли відвідати виставку, то всі світлини можна побачити в онлайн музеї за адресою https://instagram.com/vikna_mista.

Цікаво спостерігати як люди реагують на наші фото. Адже такі вікна можуть бути в будь-якому місті. І вже декілька людей подумали, що якесь вікно саме з їх міста. Але частіше вікна на фото викликають захват і цікавість. Люди питають, де саме знаходиться те чи інше вікно, чи всі вікна в Бердянську такі, чи багато в Бердянську пластикових вікон. Адже саме пластикові вікна ми фотографували мало. Вважаю, що це наше недопрацювання, адже ми планували фіксувати все розмаїття вікон в місті. Тому будемо готувати нову творчу лабораторію і вивчати саме склопластик який проводить світло до домівок бердянців. 

Тішить, що бердянські вікна цікавлять людей, привертають увагу, викликають запитання. Для мене це цікавий елемент, який розкриває історичну спадщину міста. І до вивчення міста через призму вікон може долучитись кожен, адже поруч безліч неймовірних вікон, - розповіла директорка музею "Вікна Міста" Алла Мельничук.

Концепцію "Вікна у вікнах", реалізовану в Житомирі, створили урбаністи з різних міст. На заводі було дуже багато локацій, де могла розміститись виставка, і ми вирішили концентруватись на світлі, яке потрапляло у вікна. Нам дуже пощастило, бо за цей тиждень за вікнами було і сонце, і дощ, і вітер, і всі ці явища відображались на наших вікнах. Разом з погодою змінювався настрій виставки та вигляд вікон на світлинах, - розповів Олександр Манжула, співавтор виставки.

Марія Кушнір
Фото: Код Міста




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок