Офіційний коментар щодо забезпечення закладів дошкільної освіти м'ясними продуктами

По матеріалам пресс-службы исполкома
08.10.2020 · 11:25 · переглядів - 1997

До уваги батьків вихованців закладів дошкільної освіти! Останнім часом у соціальних мережах та зверненнях до виконкому часто піднімається питання щодо забезпечення закладів дошкільної освіти м'ясними продуктами.


Як повідомляє міський відділ освіти, відкриті торги на закупівлю м'яса та печінки яловичини для закладів дошкільної освіти міста було оголошено 5 разів з початку 2020 року. Учасник, пропозиція якого була відхилена за ненадання повного пакету документів, які вимагались в тендерній документації, оскаржував рішення тендерного комітету в Антимонопольному комітеті України. Спірне питання розглядається окружним судом м.Києва.

25 червня відділ освіти уклав договір на закупівлю м'яса та печінки яловичини в обсязі, що не перевищує 20 відсотків від очікуваної вартості тендера, що оскаржується. Таким чином у період липня, серпня здійснювалися поставки до закладів дошкільної освіти міста.

03 вересня тендерні торги на постачання м'яса та печінки яловичини було відмінено, оскільки подав документи лише один учасник. А відповідно до чинного законодавства розгляд тендерних пропозицій може відбуватися лише за наявності більш ніж одного учасника. Тож була розпочата процедура нових торгів.

На теперішній час проведено торги на закупівлю м'яса птиці, за результатом яких 12 жовтня планується укладання договору, після чого буде здійснюватись поставка м'яса птиці.

Крім цього відділ освіти провів спрощену процедуру по закупівлі консерви м'ясної для закладів дошкільної освіти. За результатами проведення торгів, після 08 жовтня планується підписання договору з фабрикою «Здорова» м.Чернігів.

Проведення аукціону на закупівлю м'яса та печінки яловичини заплановане на 12 жовтня 2020 року.

Згідно Інструкції з організації харчування дітей в закладах дошкільної освіти існують норми заміни деяких продуктів. Забезпечення збалансованого харчування в ЗДО міста на даний час виконується за рахунок заміни м'яса яловичини кисломолочним сиром, яйцем курячим та рибою.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок