Суд зобов’язав видалити з книги про Стуса згадки про Медведчука. Але книгу одразу ж було розкуплено

Бердянськ 24
19.10.2020 · 13:37 · переглядів - 805

Дарницький районний суд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука

Суд зобов’язав видалити з книги про Стуса згадки про Медведчука. Але книгу одразу ж було розкуплено

Таке рішення було прийнято на засіданні суду 19 жовтня, повідомляє Українська правда.

 - Цивільну справу за позовом Медведчука до Кіпіані та ТОВ "Віват" задовольнити частково, визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука на повагу до честі та гідності, недоторканості ділової репутації інформацію, поширену у книзі "Справа Василя Стуса".

Зобов’язати Кіпіані, ТОВ "Віват" видалити з книги "Справа Василя Стуса" інформацію про особу Віктора Медведчука. Заборонити Кіпіані та ТОВ "Віват" розповсюджувати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука, - постановила суддя Марина Заставенко.

Проте, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці автор-укладач книги Вахтанг Кіпіані, книгу "Справа Василя Стуса", в якій як адвокат поета фігурує політик Віктор Медведчук, після рішення суду на користь останнього розкупили впродовж години. Про це пише Українська правда.

 - За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні - прювєт куму Путіна.

Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва "Vivat", або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені в першу чергу.

Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів - соромно було, певно, - написав Кіпіані.

Як повідомляє Українська правда, директор із маркетингу видавництва "Vivat" Катерина Аврамчук на своїй сторінці у Фейцсбук написала, що новий наклад додрукують, доки рішення суду не набуло чинності, орієнтовно - до 2 листопада. 

Наразі вже було розповсюджено 19 900 книжок. Додатковий наклад становитиме 3 500 примірників.

Також у видавництві VIVAT вирішили оскаржувати рішення Дарницького райсуду, який зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та "Віват" видалити з твору деякі слова про главу політради "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Тэги: медведчук


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок