В Бердянську слідчі оголосили підозру у скоєнні кримінального правопорушення голові дільничної виборчої комісії

По матеріалам пресс-службы полиции
30.10.2020 · 11:04 · переглядів - 4690

За фактом підробки виборчої документації поліція відкрила кримінальне провадження. У вчиненні протизаконних дій підозрюється голова виборчкому. Триває досудове розслідування.


Нагадаємо, що 27 жовтня до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшла інформація про те, що голова однієї з виборчих дільниць підробив виборчу документацію. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.

В ході досудового розслідування встановлено, що 26 жовтня територіальною виборчою комісією протоколи декілька округів про результати підрахунку голосів виборців були повернуті на уточнення.

Порушивши передбачену у цьому випадку процедуру, голова однієї з дільничних виборчих комісій, не виходячи з приміщення ТВК, написав новий протокол, в якому підробив підписи членів комісії, після чого передав створений власноруч документ до територіальної комісії.

Правоохоронці зібрали достатню доказову базу і повідомили чоловіку 1986 року народження про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція за статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Тэги: выборы 2020



Останні новини Бердянська
сьогодні, 18 квітень, четвер 2024
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок