На 66-му році пішов з життя журналіст бердянської газети “Південна зоря” Олександр Стариков

По матеріалам пресс-службы исполкома
06.11.2020 · 11:45 · переглядів - 3412

5 листопада на 66-му році пішов з життя багаторічний завідувач відділом редакції газети “Південна зоря”, який присвятив професії журналіста 38 років та завжди об’єктивно висвітлював діяльність Бердянських міської та районних рад, член Національної спілки журналістів України Олександр Васильович Стариков.

На 66-му році пішов з життя журналіст бердянської газети “Південна зоря” Олександр Стариков

Він народився у м. Гайсин Вінницької області у родині військового. У 1970 році закінчив школу м. Дніпропетровськ, куди переїхала родина, а у 1974 році — Дніпропетровський індустріальний технікум. Після служби в армії закінчив з “червоним дипломом” Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка, де навчався на факультеті журналістики. За направленням приїхав у Бердянськ в редакцію міськрайонної газети “Південна зоря”, якій присвятив 38 років та працював там до останніх своїх днів.

Окрім газети “Південна зоря” друкувався у всеукраїнських та обласних виданнях, Олександр Стариков автор багатьох оповідань та нарисів, член авторського колективу Енциклопедії Бердянська. Був членом Археологічного товариства “Ольвія-Агро” та постійним учасником археологічних експедицій з дослідження археологічних пам’яток Північного Причорномор’я та Приазов’я.

Нагороджений медаллю “За вагомий внесок у розвиток міста”, Почесними грамотами міського голови та Національної спілки журналістів України.

Бердянськ втратив талановиту, небайдужу, активну у своїй життєвій позиції людину. Для молодих колег-журналістів Олександр Стариков був вчителем, який завжди був готовий дати професійну пораду або просто допомогти мудрим словом. У серцях тих, хто його знав, Олександр Васильович назавжди запам’ятається своєю порядністю, щирістю та почуттям гумору,

Виконавчий комітет та депутати Бердянської міської ради висловлюють найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати рідним та близьким Олександра Васильовича. Вічна та світла пам'ять...




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок