Підполковник ЗСУ заявив про зрив спецоперації зі штурму в'язниць Донецька

По матеріалам ЛІГА.Новини
09.11.2020 · 16:44 · переглядів - 1807

Підполковник Михайло Ніколов стверджує, що готувалася операція зі звільнення полонених з Донецька, але вона була зірвана кимось із керівництва України

Підполковник ЗСУ заявив про зрив спецоперації зі штурму в'язниць Донецька
Михайло Ніколов (Facebook)

Про зрив операції Головного управління розвідки по штурму в'язниць в Донецьку заявив підполковник ЗСУ Михайло Ніколов в інтерв'ю журналісту Юрію Бутусову.

Ніколов стверджує, що операція була зірвана в результаті зради в керівництві України.

За його словами, в грудні 2018 року було створено бойова група, яка пройшла тривалу підготовку до штурму в'язниць в Донецьку для звільнення українських полонених. Операцію санкціонував на той час президент Петро Порошенко, пізніше про неї було повідомлено президента Володимира Зеленського. Операція передбачалася як "останній козир" на випадок, якщо переговори з Росією про звільнення полонених зайдуть в безвихідь.

Ніколов стверджує, що 8 липня 2020 року базовий табір групи було взято штурмом спецназом СБУ, дивом обійшлося без жертв. У Києві був затриманий зі стріляниною командир групи Андрій Байдала, позивний "Швед".

Проти групи, за словами Ніколова, відкриті кримінальні справи за статтями "тероризм" і "створення організованої злочинної групи".

Ніколов заявив, що Міністерство оборони подало в СБУ доповідь про групу, підтвердило її повноваження і видачу її учасникам зброї.

Також він заявляє, що нинішній начальник ГУР МО Кирило Буданов не проявляє інтересу до роботи групи.

Ніколов вважає, що відбувається системний "злив" інформації про спецоперації української розвідки, і що провали спецоперацій в 2020 році були організовані кимось, хто отримав доступ до інформації особливої ​​важливості.

У ГУР МО не змогли відповісти на питання LIGA.net. Спікер відомства відповів, що "не знає, про що йде мова". Видання LIGA.net направило детальні інформаційні запити в ГУР МО і СБУ.

Раніше 18 серпня 2020 року Бутусов вже писав, що українські спецслужби нібито розробили спецоперацію по виманювання в пастку бойовиків так званої ПВК Вагнера, але якийсь "кріт" в Офісі президента її зірвав.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок