Звернення до підприємців, які надають в оренду складські, торговельні та інші площі

По матеріалам пресс-службы исполкома
19.11.2020 · 10:32 · переглядів - 2672

Шановні власники складських, торговельних та інших площ, які надаються в оренду! Зважаючи на соціальну напругу в місті, численні звернення від підприємців, діяльність яких підпадає під Постанову Кабміну щодо введення “карантину вихідного дня”, звертаюсь до вас об’єднати зусилля та разом знайти вихід з непростої ситуації.


Ми вже звернулись до Кабінету Міністрів України про розробку механізму компенсації втраченої вигоди за рахунок коштів державного бюджету для підприємців, яких торкнулись нові карантинні обмеження. А також про внесення змін до Постанови з виключення заборони на реалізацію промислової групи товарів. Маємо надію, що центральна влада зверне увагу на проблеми малого та середнього бізнесу малих міст. А поки ми чекаємо на рішення, давайте власними діями допоможемо підприємцям, які стали заручниками ситуації.

Прошу розглянути для них можливість перерахунку у листопаді 2020 року орендної плати за складські, торговельні та інші площі та/або плати за торговельні місця.

Додам, що ситуація насправді складна. Щодня у Бердянську зростає кількість нових випадків захворювання на COVID-19, за вчора черговий антирекорд -178 нових підтверджених ПЛР випадків. Розрахунки, на що вплине «карантин вихідного дня», не зовсім зрозуміли. Люди масово почнуть скуплятися у п’ятницю чи понеділок – і більше захворіє у ці дні, менше – в суботу-неділю, проте у сумі все вирівняється. А в багатьох підприємців (маленький бізнес, на промислових ринках) робота – в основному у вихідні. І втрати не тільки у людей, втрати внаслідок зменшення економічної активності від карантинних заходів понесе і місцевий бюджет.

Тож прошу підтримати наших бердянців і будьте здорові!

З повагою, міський голова Володимир Чепурний




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок