Реабілітаційне відділення БТМО отримало унікальне реабілітаційне обладнання в рамках гранту

По матеріалам пресс-службы исполкома
23.11.2020 · 10:35 · переглядів - 1320

За кошти світового банку реабілітаційне відділення КНП «БТМО» отримало найсучасніше реабілітаційне обладнання:

Реабілітаційне відділення БТМО отримало унікальне реабілітаційне обладнання в рамках гранту

  • реабілітаційне обладнання для кисті руки «HandTutor»;
  • реабілітаційне обладнання для руки «ArmTutor»;
  • реабілітаційне обладнання для ноги «LegTutor»;
  • реабілітаційне обладнання для 3D реабілітації «3D-Tutor».

Загальна вартість унікального обладнання Tutor™ (виробник – Meditouch, Ізраїль), придбаного за кошти Світового банку, становить 1,759 млн грн.

Дойнова Юлия

За інформацією заступниці міського голови Юлії Дойнової "за межами суми проєкту, який фінансувався Світовим банком через Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, додатково було виділено кошти Бердянську на придбання цього обладнання на суму майже 1,8 млн. грн. На етапі обговорення потреб у додатковому обладнанні для реабілітаційного центру співробітники відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту обґрунтували доцільність придбання саме цього рідкісного обладнання. Впевнені, що воно принесе багато користі для наших мешканців".

Начальниця відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Інна Комарова відзначила, що за час реалізації проєкту Бердянськ та КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання» зарекомендували себе як надійні партнери, і саме завдяки цьому стало можливим виділення додатково грантових коштів для закупівлі реабілітаційного обладнання на загальну суму 107,2 тис. доларів США. Це унікальне дороговартісне обладнання, і, побачивши потенціал бердянських лікарів та спеціалістів реабілітаційного відділення, Міністерство прийняло рішення здійснити додаткові закупівлі.

Як пояснила завідувачка відділенням реабілітації Світлана Лосевська, прилад вдягається на кінцівку, зв’язується з комп’ютером, програма оцінює порушення та ступінь втраченої функції і задає згідно встановлених програм комплекс на відновлення функцій кінцівок. Обладнання дозволяє відновити втрачену функцію не тільки в гострому періоді, коли ступінь відновлення достатньо велика, але й в періоді залишкових, віддалених наслідків захворювання. Це стосується таких пацієнтів, за яких мало хто береться – з віддаленими наслідками інсультів, черево-мозкових травм, ДЦП. У роботі обладнання використовуються останні розробки комп’ютерної технології. В України такий прилад є тільки у приватних медичних клініках. І, напевно, тільки в Бердянську – у бюджетному закладі.

Реабілітація з використанням повного комплекту реабілітаційного обладнання дозволить забезпечити відновлення після ішемічного або геморагічного інсульту, неврологічних захворювань та травм: функції хватання; рух у ліктьовому, плечовому колінному, тазостегновому і гомілковостопному суглобах; терапію хребта.

Відновлення втраченої функції кінцівок можливе після перенесеного інсульту як в підгострому періоді, так віддалених наслідків перенесених захворювань нервової системи: наслідки інсультів, травм, уражень головного та спинного мозку, ДЦП. Реабілітація за допомогою обладнання Tutor™ допоможе не лише відновити рух у кінцівках, а й нормалізувати у пацієнтів координацію рухів, концентрацію, здатність до самоконтролю, що дозволить покращити якість життя пацієнтів.

Довідково: бердянський проєкт створення реабілітаційного відділення – один з десяти, відібраних у 2018 році для реалізації за грантові кошти Світового банку з 83 проєктних пропозицій, поданих на конкурс Міністерству тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Проєкт входить до Стратегії розвитку м. Бердянська до 2027 року.

Загальна вартість проєкту: 317 751,26 USD (у тому числі грант Світового банку – 228 507,67 USD; співфінансування виконавчого комітету Бердянської міської ради – 89 243,59 USD).




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок