Сучасне мистецтво завітало до Бердянська

По матеріалам Антикафе
27.11.2020 · 10:57 · переглядів - 621

19 та 20 листопада команда Антикафе Час Є провела воркшоп з креативності з митцем із Херсону.

Сучасне мистецтво завітало до Бердянська

Однак почалося все ще навесні, коли у бердянців з’явилось бажання запросити в місто Гуртобус.

Гуртобус — рейсовий автобус, перетворений на культурний хаб: багатофункціональний творчий мобільний простір, обладнаний аудіо- та відеотехнікою, бібліотекою та пересувною галереєю. Щоліта він з мистецькими проєктами вирушає в тур Україною. Цього року Антикафе «Час Є» долучило Бердянськ до міст, в які мав завітати Гуртобус. Однак пандемія змінила плани – творчій автобус залишився в Києві. Але мистецтво не зупинити.

Засновники Гуртобусу розпочали проєкт Лабораторія сучасного мистецтва. Провели серію онлайн-семінарів та випустили брошури, що у доступній формі розповідають про теорію актуальних мистецьких практик.

Команда Антикафе Час Є підтримала цю мистецьку ініціативу і долучилася до навчання. «Надихнувшись новими знаннями, ми захотіли поділитися нашим пристрастю до сучасного мистецтва з іншими жителями Бердянська. Тому запросили митця із Херсона Семена Храмцова та організували дводенний воркшоп з креативності. Також розкрити творчій потенціал допомагала тренерка з креативності Алла Мельничук», – розповіла директорка Антикафе Ксенія Клейнос.

Учасники та учасниці воркшопу не тільки посилили свої творчі навички, але й розробили дизайн-концепт простору Вільної бібліотеки, який привертатиме увагу до книг. «І хоча звучить складнувато, це був нереально веселий і крутий івент, який я провела на одному подиху», — поділилася враженнями учасниця заходу Аліна Семікіна. Доречи, дівчина переїхала до Бердянська з Києва і знайшла наше місто затишним і привабливим для життя.

Захід відбувся завдяки підтримці Європейського фонду за демократію (European Endowment for Democracy).

Воркшоп з креативності – один із заходів проєкту Культурні урбаністи. Цей проєкт команда Антикафе Час Є створила, щоб об’єднати бердянців, які цікавляться культурою та розвитком міста. Якщо це про вас, долучайтеся до сторінок Антикафе Час Є та Культурні урбаністи у Фейсбуці або Інстаграмі.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок