Повернення коштів за карантин

По матеріалам пресс-службы исполкома
27.11.2020 · 12:38 · переглядів - 3517

Кошти, які були повернуті громадянами будуть нараховані управлінням в грудні 2020 року.


Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 року № 264 “Деякі питання надання державної соціальної допомоги” з метою посилення соціального захисту населення на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19 строк виплати різних видів державної соціальної допомоги, в тому числі і державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям, які було призначено раніше, продовжується на період карантину та один місяць після дати його відміни і виплачується за повний місяць без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

Пунктом 2 цієї постанови встановлено, що орган соціального захисту населення проводить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі поданої особою або її законним представником заяви та необхідних документів.

Якщо за результатами проведеного перерахунку не підтверджується право на отримання допомоги або її розмір буде меншим від виплаченої під час карантину допомоги, органи соціального захисту населення визначають обсяг коштів, які підлягають поверненню, встановлюють строки повернення коштів та повідомляють отримувачу допомоги про обсяг коштів, які підлягають поверненню.

28.10.2020 р. Уряд приймає постанову № 1035 “Деякі питання надання державної соціальної допомоги”, якою внесено доповнення до п.2 вищевказаної постанови зокрема не підлягають поверненню кошти державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям, виплачені отримувачам під час карантину до 1 липня 2020 р., якщо не було підтверджено право на отримання допомоги або її розмір внаслідок перерахунку зменшився. Якщо отримувач державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, допомоги на дітей одиноким матерям повернув суми надміру виплачених коштів, орган соціального захисту населення повертає такі кошти отримувачу допомоги.

На виконання вищезазначеної постанови управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердянської міської ради проведено роботу, щодо відміни рішень про повернення коштів одержувачам допомоги одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям за періад з квітня 2020 року по червень 2020 року.

Кошти, які були повернуті громадянами будуть нараховані управлінням в грудні 2020 року.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (06153) 3 53 37




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок