Передвиборча програма міського голови Бердянська Валерія Баранова

По матеріалам пресс-службы исполкома
23.12.2020 · 09:03 · переглядів - 2401

На сайті Бердянської міської ради опублікували передвиборчу програму Валерія Баранова.

Передвиборча програма міського голови Бердянська Валерія Баранова

Шановні друзі! У минулому ми разом вивели місто з кризи, досягли стабільного розвитку, стали лідерами в країні, можемо зробити це і зараз, перетворивши улюблене місто в місце зручне для проживання, з екологічно чистою промисловістю, розвиненою інфраструктурою, санаторний курорт з індустрією відпочинку сімейного типу.

На сьогодні для відродження Бердянська і рішення проблем городян головними бачу такі завдання:

Містом керують жителі!

  1. Відновити знищену систему самоврядування. Підтримувати і розвивати місцеві ініціативи громадян. Враховувати думку городян при розробці плану соціально-економічного розвитку міста. Влада буде відкритою і передбачуваною. Повернемо свободу слова і демократію в місті. Засідання і наради, сесії, засідання виконкому повинні бути завжди відкриті для всіх, думка кожного нам важлива і цінна.

    Відродимо публічні муніципальні слухання, дискусії та засідання за круглим столом для пошуку ефективних рішень. Забезпечимо доступ всім громадянам до документів влади для контролю за прийнятими рішеннями.

    Всі тендерні закупівлі повинні відбуватися під контролем громадськості і публікуватися в ЗМІ.

    Відновимо роботу центрів громадських ініціатив, комітетів мікрорайонів, вуличних та будинкових комітетів, звільнимо їх від політики. Оберемо їх нові склади на сходах громадян та таємним голосуванням.
  2. Заступників мера, начальників управлінь підбирати тільки через конкурс, виходячи з професійної підготовки.
  3. Будемо фінансово підтримувати громадські організації та формування міста через цільові програми: міські Рада старійшин і Рада ветеранів, Молодіжна адміністрація і Дитячий парламент, Громадська рада з освіти, комітети мікрорайонів і інститут квартальних, Бердянський союз промисловців і підприємців та ін.

Розвиток промисловості і підприємництва - ключове завдання

  1. Необхідно налагодити діалог влади і бізнесу. Політика мерії повинна бути відкритою і передбачуваною, щоб підприємці могли планувати свою роботу на кілька років вперед.
  2. Із залученням міжнародних програм розробити новий п'ятирічний план економічного розвитку міста.

    Удосконалювати роботу «Центру надання адміністративних послуг».

    Спростити місцеві регуляторні акти. Стимулювати зусилля промисловців і підприємців з розвитку бізнесу і створення нових високооплачуваних робочих місць.
  3. Розробити Програму залучення інвестицій в будівництво нових екологічно чистих підприємств на вільних ділянках міста з метою створення нових робочих місць.
  4. Пріоритет - місцевим підприємцям в отриманні бюджетних замовлень!

Збільшити період сезону відпочинку в Бердянську - один з пріоритетів

  1. Бердянськ - курорт для сімейного відпочинку. Розробити програму розвитку курорту, підготувати пропозиції щодо будівництва на території Курорту міського парку культури, відпочинку та спорту площею понад 100 гектарів, обговорити її з жителями. Ініціювати прийняття урядового рішення з будівництва Бердянського парку із залученням державних коштів, ресурсів донорів, міжнародних організацій і приватних інвесторів. Презентувати проєкт у Києві.
  2. Повернутися до реконструкції аеропорту і організувати його роботу, запропонувати інвесторам умови взаємовигідного співробітництва.
  3. Розробити програму збільшення періоду сезону відпочинку, лікування в Бердянську і залучення більшого числа і додаткових категорій відпочиваючих.
  4. Створити систему просування та маркетингу місцевих санаторно-курортних і туристичних послуг на національний і міжнародний ринки. Організувати міський інформаційний туристичний центр.
  5. Забезпечити постійне прибирання коси і заповідника на її оголовку. Створити там пішохідні туристичні маршрути. Підтримати жителів прибережних районів Слобідки, Лісок і Коси в розвитку їх курортного бізнесу. Створити з їхніх активістів громадську раду. Створити умови підприємцям для благоустрою пляжів, будівництва туалетів і надання послуг відпочиваючим. Пляжі - надбання всіх жителів! Обладнати місця для купання та відпочинку інвалідів. Забезпечити благоустрій Верхової. Побудувати громадські туалети. Озеленити бетонну набережну і вивчити можливість намиву пляжу на Слобідці.
  6. Продовжити науково обґрунтоване берегоукріплення коси, Курорту, Верхової.
  7. Прийняти програму по забезпеченню стабільного енерго- водопостачання та водовідведення коси, приморських районів міста, а також мікрорайонів 8 Березня і Колонія.

Жорсткий контроль і ефективність витрачання бюджетних коштів

  1. Забезпечити жорсткий контроль використання бюджетних коштів і забезпечити прозорість і ефективність їх витрачання. Навчити співробітників залученню позабюджетних коштів з усіх можливих джерел.
  2. Забезпечити ефективне використання і освоєння земельних ділянок. Провести інвентаризацію всієї міської землі. Запропонувати інвесторам всі існуючі майданчики з мережами та комунікаціями в центрі і на околицях для ефективного використання міської території для будівництва виробничих об'єктів, житла і об'єктів надання послуг.

Турбота про кожного

Підтримувати ветеранів та інвалідів, розвивати послуги Територіального центру соціальних послуг (колишній «Турбота»), продовжити створення центрів в районах, налагодити роботу «швидкої соціальної допомоги». Підтримувати ветеранів та інвалідів АТО. Об'єднати зусилля молоді та влади. Створити молодіжну раду для вирішення проблем молоді міста.

Освіта - найважливіше завдання влади

Провести капітальний ремонт шкіл, впровадити енергозберігаючі технології. Придбати парти і стільці, оргтехніку. Забезпечити роботу гуртків і секцій, клубів за місцем проживання. Особливу увагу приділяти здібним і обдарованим дітям, підтримувати їх стипендією міського голови. Організувати конкурси та олімпіади серед них. Кращих направити на навчання до ВНЗ за затребуваними в місті спеціальностями.

Медицина: акцент на кадри і матеріальну базу

  1. Провести реконструкцію всього лікарняного містечка, всіх будівель, кабінетів, палат і амбулаторій. Територію міськлікарні реконструювати в парк, відремонтувати дороги. Наша медицина буде найкращою в області!

    Пріоритетом у роботі має стати профілактика захворювань, сімейна медицина.
  2. Залучити до міста молодих лікарів потрібних спеціальностей, надати їм житло і умови для роботи.

Культура і спорт

  1. Відремонтувати установи культури і спорту. Підтримувати розвиток культивованих в Бердянську видів спорту, танцювальних дитячих колективів. Провести інвентаризацію всіх дворових спортмайданчиків, відремонтувати їх, побудувати нові в усіх мікрорайонах. Стадіон «Торпедо» перебудувати в спортивний парк. Запланувати будівництво великого стадіону на території курорту з комплексом залів і майданчиків.
  2. Завершити реконструкцію будівлі МПК.

Не мешканці міста для комунальних підприємств, а підприємства для мешканців

  1. Продовжити реформу житлово-комунального господарства. Практикувати підготовку і захист бізнес планів розвитку всіх комунальних підприємств. Удосконалювати тарифну політику, переглянути перелік послуг, що надаються, надати можливість жителям самим визначати виконавця і набір послуг. Тарифи формувати самими жителями по кожному будинку окремо.

    Домогтися відповідності якості послуг їх вартості! Створити ОСББ в кожному будинку. Навчити керівників, надати їм всі інструменти для енергозбереження та обслуговування будинку.

    Перед передачею будинків товариствам співвласників проводити їх ремонт.
  2. Розібратися з облгазами в проблемі спроби передачі внутрішньобудинкових газових мереж на обслуговування мешканцям в ОСББ.
  3. Розробити програму модернізації муніципального водопостачання та каналізації, залучити зовнішні ресурси. Прийняти до комунальної власності Каховський водогін. Впровадити нову і ефективну систему збирання сміття. Залучити інвесторів для реалізації проєкту переробки звалища і будівництва сміттєпереробного заводу, придбати дорожню спецтехніку з прибирання міста і його благоустрою. Розробити нову міську програму енергозбереження в комунальному господарстві міста.
  4. Припинити терор жителів з боку водоканалу щодо виносу приладів обліку в колодязі на вулицях. Не мешканці міста для комунальних підприємств, а підприємства для мешканців.
  5. Розробити нову програму теплопостачання міста. Перевести всю бюджетну сферу на мінікотельні.
  6. З метою припинення скидання води в морську затоку, розробити і реалізувати проєкт скидання води зі зливостоків і дренажних канав у каналізацію шляхом будівництва насосних станцій.

Благоустрій - відновити реконструкцію міста

  1. Розробити програму благоустрою міста. Особлива увага віддаленим мікрорайонах. Продовжити реконструкцію центру Бердянська.
  2. Розробити програму «Бердянські тротуари» ввести систему і міський стиль проведення їх капітального ремонту.

    Розвинути і змінити дорожньо-транспортну систему міста, забезпечити гарантовану якість і комфортність внутрішньоміських перевезень для жителів і гостей міста. Провести інвентаризацію доріг за їх станом, визначити першочерговість їх ремонту. Створити паспорта вулиць і розробити програму їх утримання та ремонту.

    Вирішити проблему перевезення вантажів у порт по вулицях міста.
  3. Разом з громадськістю реалізувати програму «Місто парк». Розгорнути рух «Посади дерево».

Всі наші зусилля будуть спрямовані на розвиток міста, створення умов для вільного розвитку особистості і поліпшення умов життя кожного бердянця.

Коли в місто, що розвивається, повернуться інвестиції, з нього перестануть виїжджати люди. Бердянськ - це наш спільний дім!




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок