Міський голова провів виїзну нараду у ЗОШ №7, де технічним наглядом призупинені роботи з реконструкції

По матеріалам прес-служби виконкому БМР
16.01.2021 · 15:55 · переглядів - 2185

У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, яка реалізується за кошти Європейського інвестиційного банку, у Бердянську було розпочато реконструкцію ЗОШ №7 по вул. Херсонській.

Міський голова провів виїзну нараду у ЗОШ №7, де технічним наглядом призупинені роботи з реконструкції

Вартість робіт становить 18 млн 593 тис 701 грн. Проєктом передбачено підсилення стін, улаштування вимощення, заміна мереж каналізації і водопостачання, заміна віконних блоків, утеплення покрівлі, фасаду, благоустрій території тощо.

Але з 29 грудня за вимогою технічного нагляду ремонтні роботи були призупинені. З цього приводу було проведено декілька нарад та зустрічей із представниками підрядної організації, технічного нагляду, проєктантами та спеціалістами управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду. А сьогодні під керівництвом міського голови Валерія Баранова безпосередньо на об’єкті — у ЗОШ №7 — відбулася виїзна зустріч. У ній взяли участь заступник міського голови Олена Божкова, секретар міської ради Олександр Свідло, депутат міської ради Володимир Безверхий, представники проєктної та підрядної організацій, технічного нагляду, управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду, керівництво школи та інші.

ООШ 7 Бердянск

Микола Дружинін, який здійснює технічний нагляд виконання робіт, наголошує на необхідності оновлення технічного обстеження будівлі, яке на сьогодні вже застаріло та не відображує, на його думку, усіх проблемних моментів. Він говорив про тріщини на стінах будівлі, застарілу систему опалення і відведення води від фундаменту, які не враховані у проєкті. Тож за його словами усі ці моменти потребують вирішення для подальшої реалізації проєкту.

У свою чергу представники проєктної організації зазначили, що в документації і технічних завданнях враховується більшість проблемних моментів і проєкт пройшов експертизу.

Свидло Александр

У нас велике прохання — давайте знайдемо можливість як відновити роботи і, не ставлячи під загрозу компетентність кожної зі сторін, знайдемо технічне рішення, яке дозволить продовжити роботи і паралельно знаходити рішення по тим проблемам, які ви озвучили, - звернувся до представника технічного нагляду секретар міської ради Олександр Свідло.

Після тривалого спілкування міський голова Валерій Баранов озвучив альтернативну пропозицію, яка має забезпечити і майбутню безпеку будівлі, і дасть можливість приступити до робіт, там, де це можливо.

Баранов Валерий

У нас є базовий документ — обстеження Запорізьким інститутом стану будівлі, яке застаріло. Ми будемо вести розмови із цим інститутом, щоб вони терміново приїхали та оперативно зробили обстеження. Тим самим вони або підтвердять технічний стан, або дадуть новий висновок. Якщо вони підтверджують, то тоді існуючий проєкт буде актуальним. Звісно виникає ряд питань, які ви назвали, і з якими ми згодні, щодо опалення, переносу мереж та інших речей. Відносно них ми звернемося до нашого проєктного інституту, який внесе зміни у проєкт. Цим шляхом і підемо. Ми усі зацікавлені у тому, щоб школа була відремонтована і діти навчались” - наголосив міський голова Валерій Баранов.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок