Бердянського начальника “Запоріжгазу” садять під нічний домашній арешт за підозрою у півторарічному вимаганні хабарів у підприємця

Бердянськ 24
20.01.2021 · 10:38 · переглядів - 5790


Бердянський міськрайонний суд ухвалою від 14 січня обрав нічний домашній арешт для начальника місцевого відділення АТ “Запоріжгаз” за підозрою у вимаганні хабарів від підприємця протягом півтора року.

Згідно з матеріалами справи, начальник Бердянського відділення АТ “Запоріжгаз” впродовж травня 2019 – серпня 2020 року отримував від фізичної особи-підприємця щомісячно по 3 тис. грн  хабара за невтручання в його господарську діяльність (прізвища начальника та підприємця в ухвалі не вказувалися).

Надалі ж “газовик” змінив розцінки і затребував від підприємця спочатку 5 грн за кожен перевірений вентиляційний канал, а через декілька місяців – вже 100 грн. У листопаді начальник отримав 17,3 тис. грн хабара, а у січні 2021 року – 19 тис. грн. У день отримання останньої суми посадовця затримали за відповідним кримінальним провадженням №42020081120000048 від вересня 2020 року зі статтею 368 кримінального кодексу – отримання неправомірної вигоди.

Опісля поліцейські оголосили йому про підозру та звернулися до суду для взяття під варту. Втім суд відмовив силовикам у задоволенні цього клопотання, бо вони не довели можливість впливу підозрюваним на свідків і потерпілого та неможливість застосування у цій справі більш м’якого запобіжного заходу. Натомість суд обрав для начальника нічний домашній арешт на 60 днів, бо з огляду на тяжкість злочину все ж існує ймовірність переховування підозрюваним від слідства.

Дружина начальника у судовому засіданні вказувала, що чоловік є єдиним годувальником сім`ї, а у їхніх дітей негаразди зі здоров’ям (бронхіальна астма та проблеми зі слухом). Адвокати додавали, що їхній клієнт раніше не судимий, має постійне місце проживання та характеризується позитивно.

В ухвалі, вочевидь, йдеться про начальника Бердянського відділення  АТ “Запоріжгаз” Олександра Степанова. Згадки про його перебування на цій посаді датуються червенем 2019 року та вересенем 2020 року.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок