В 2021-му «Зеленгосп» планує висадку понад 1000 саджанців

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.01.2021 · 14:57 · переглядів - 1113

За обмеженого фінансування на висадку нових зелених насаджень, в комунальному підприємстві «Зеленгосп» планують в поточному році висадити понад 1000 саджанців. Реалізувати свій намір комунальники планують за рахунок пересадки існуючих дерев з околиць міста.


Згідно фінансування на 2021-й рік КП «Зеленгосп» висадить 123 нових дерева з комом. Однак, за словами керівника підприємства Григорія Горячова в цьому році планується за рахунок небюджетних коштів провести масштабне озеленення міста.

Горячев Григорий

Сьогодні ми проводимо роботу з головами ОСББ, які звертаються з заявами про знесення аварійних дерев, в обов’язковому порядку проводити компенсаційну висадку – за одне знесене дерево необхідно висадити три нових. Крім того, плануємо долучатись до всеукраїнських акцій з озеленення територій. Відповідні листи до таких організацій вже направлено, - повідомив Григорій Горячов.

Одним з основних джерел нових саджанців мають стати віддалені мікрорайони міста: смуга за мікрорайоном «Скловолокно», територія колишнього «Лісгоспу», сквери з території колишнього підприємства «Південгідромаш».

З приводу знесення аварійних дерев, то в поточному році вже заплановано ліквідацію понад 200 зелених насаджень. З приводу територій дитячих навчальних закладів, Григорій Горячов вважає, що відділ освіти має провести моніторинг, скласти дефектний акт і вже після цього спеціалізоване комунальне підприємство шукатиме додаткові резерви для виконання даних робіт.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок