Громадський бюджет: міський голова обіцяє повернути привабливість проекту для містян

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.01.2021 · 12:58 · переглядів - 921

Збільшити обсяги фінансування, переглянути Положення і в такий спосіб повернути привабливість Громадського бюджету для пересічних містян. Такий намір озвучив міський голова Валерій Баранов


Під час візиту до Бердянська екс-міський голова Кам'янець-Подільського Олександр Мазурчак до позитивних моментів розвитку міста відніс впровадження Громадського бюджету. Громадський проект в Бердянську реалізується з 2016-го року, тоді від мешканців міста надійшли десятки креативних проектів, однак частину з них реалізувати не вдалося, через обмеження на проведення капітальних робіт. Ініціативу розробників проектів на чолі з тодішнім профільним заступником з економіки зі збільшення обсягів Громадського бюджету та надання дозволу на проекти з капітальних робіт, депутати не підтримали. А з 2018-го року Бюджет участі взагалі нівелювали. За ініціативою заступника мера Юлії Дойнової до Положення внесли зміни, за якими кожен мікрорайон міста, незалежно від якості проектів і їх підтримки серед містян, гарантовано отримував чітко визначену суму з бюджету. В результаті інтерес до Проекту серед мешканців міста зник.

Впровадження Громадського бюджету і його поступове збільшення є одним з реальних важелів залучення великої кількості людей до розподілу коштів громади. Враховуючи позитивні приклади в Європі та деяких містах України, нинішнє керівництво міста планує відновити інтерес у бердянців до Громадського бюджету.

Міський голова Валерій Баранов зазначив, що він планує ініціювати збільшення обсягів бюджету участі, а вищезазначені недоліки виправити, щоб відновився інтерес до Громадського бюджету серед бердянців.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок