Конфлікт з клінікою «Візант» - чиновники мерії пропонують бердянцям переукласти угоди з сімейними лікарями комунальної установи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.01.2021 · 16:25 · переглядів - 6820

На черговій сесії міської ради депутати та чиновники обговорили ситуацію з приводу відмови надання безкоштовних ліків, які фінансуються з міського бюджету пацієнтам клініки «Візант».


Начальник відділу охорони здоров’я Тетяна Марч роз’яснила, чому пацієнти клініки «Візант», які уклали угоди з сімейними лікарями приватної медичної установи не мають права отримувати безкоштовні ліки, які закуповуються за кошти міського бюджету. Так, чиновниця пояснила, що між приватною структурою і медичним закладом комунальної форми власності існує конкуренція. Згідно чинного законодавства, з міського бюджету компенсація на медичні препарати може надаватись виключно комунальним медичним закладам. Тому пацієнтам радять переглянути свої декларації і для отримання додаткових препаратів безкоштовно, переукласти договори з лікарями БЦПМСД.

Пацієнти ж приватної структури можуть користуватись державною програмою «Доступні ліки». Тетяна Марч закликала не маніпулювати даним питанням.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок